Sourozenecká rivalita a znamení zvěrokruhu: Beran chrání slabší, Váhy laškují a Střelci se straní

Sourozenecká rivalita a znamení zvěrokruhu: Beran chrání slabší, Váhy laškují a Střelci se straní
Každé znamení má své jedinečné vlastnosti, které dozajista zamíchají rodinnými vztahy. A tak se jedni rodiče pyšní dětmi, které si spolu celé dny hrají a druzí zase neví, jak od sebe rváče odtrhnout.

Beran

Beran má snahu mezi sourozenci převzít vedení, obzvlášť je-li z nich nejstarší. Nad svými mladšími sourozenci drží ochrannou ruku, a když je zapotřebí, bez okolků se postará o jejich bezpečí. Bývá však panovačný a na splnění svých rozkazů pečlivě dohlíží. Jeho dominantní povaha může sourozencům se slabší náturou propůjčovat pocit jistoty a stability.  

Býk

Býci bývají dobrými sourozenci, pokud jim dopřejete vlastní prostor pro přátelé, osobní zájmy a aktivity. Na své věci si velmi hledí a až majetnicky lpí na dodržování dohodnutých hranic. Rádi soupeří o první pozici v rodině a zřídkakdy se vzdávají.  

Zdroj: Autor: Billion Photos / Shutterstock

Blíženci

Blíženci své sourozence milují. Není snad více nešťastných jedinců než právě Blíženců jedináčků. Symbolem Blíženců jsou dvojčata, proto k sobě nutně potřebují spřízněnou duši. Nenajdou-li ji v sourozencích, hledají mezi přáteli nebo alespoň domácími mazlíčky. Pro svou pozitivní energii jsou mezi svými sourozenci velmi oblíbení. 

Rak

Je-li Rak ze sourozenců tím starším, bývá zpravidla dominantní a ctižádostivé povahy. V pozici mladšího sourozence do rodiny lehce zapadá, s lehkostí a elegancí se přizpůsobí zavedené hierarchii.

Lev

Lvi si nevystačí s obyčejnou pozicí sourozence v rodině, vždy si chtějí ještě o něco polepšit a často se svými sourozenci bojují. Velmi touží po úctě a odměně od svých rodičů. Pokud úspěšně dosáhli svého cíle a slízli sladkou smetanu, o své sourozence pečují a stanou se jejich ochránci. V opačném případě sourozenecká rivalita přetrvává po mnoho let.

Není snad více nešťastných jedinců než právě Blíženců jedináčků.

Panny

Panny na sebe nepotřebují zbytečně upozorňovat. Své rodině jsou zcela oddány a za svými sourozenci stojí za všech okolností. V rodině bývají rády nápomocné, pokud nejsou brány vážně, velmi rychle se osamostatní a z původní rodiny odejdou. 

Váhy

Sourozenci ve znamení Vah vyžadují pozornost celé rodiny, včetně svých sourozenců. Atmosféru v rodině oživují svými vtipy a různorodými aktivitami. City vůči svým sourozencům projevují různými způsoby nevyjímaje rozverné laškování a vychytralé pasti. Jejich záměrem je vždy být součástí své rodiny, v jejich činech nehledejte žádné příkoří.

Štír

Štíři svým sourozencům dávají jasně najevo, co si myslí. Starší sourozenci dávají svým bratrům a sestrám svou dominanci znát skrze neskryté námitky a požadavky. Zatímco mladší sourozenci bývají spíš optimisty, avšak nedostává-li se jim pozornosti dokáží se za spravedlnost pořádně bít. Ve skrytu duše všichni Štíři touží po přijetí svými sourozenci.  

Střelec

Sourozenci ve znamení Střelce mají pocit, že do rodiny moc nezapadají. Mají velkou potřebu prosadit si vlastní názory a vůči zbytku rodiny se vyhranit. Chcete-li s nimi vycházet v dobrém, nevěnujte přílišnou pozornost jejich zvláštnostem. Mají rádi své soukromí, avšak uvítají sourozenecký turnaj nebo závod ve sportovních aktivitách.  

Kozoroh

Kozorozi si váží rodinné pospolitosti a soudržnosti. Jsou konzervativními zastánci rodinných záruk a striktně dodržují zavedené tradice. Jen výjimečně se vzepřou autoritě či starším sourozencům. Preferují bezkonfliktní vztahy, vybuchnou pouze cítí-li se být zatlačeni do kouta. 

Vodnář

Vodnáři jsou jako sourozenci oblíbení pro své neotřelé nápady. Jen zřídka vstupují do hádek, chtějí být svým sourozencům nablízku, ale ti o to ne vždy stojí. Vodnáři totiž umí být někdy pěkně otravní a svou přítomností mohou okolí značně znervóznit. Většinou si své sourozence umí omotat kolem prstu a ti jim kdeco prominou. 

Ryby

Starší sourozenci ve znamení Ryb mají ke svým sourozencům ochranářský postoj. Jsou pečujícími a milujícími kamarády. Zaujímají spíš pasivnější role a na své mladší sourozence starostlivě dohlíží. Mladší sourozenci ve znamení Ryb snadno vplují do rodinného kruhu a mívají téměř bezstarostné dětství.