Rychlá auta, hlučné motory a machři za volantem: Formule 1 fascinuje nejen na trati, ale i na plátně

Rychlá auta, hlučné motory a machři za volantem: Formule 1 fascinuje nejen na trati, ale i na plátně
Formule 1 je bezpochyby jeden z nejrychlejších sportů na světě. Miliony diváků na celém světě si oblíbili královskou ligu motorových sportů, fanoušci nemohou zapomenout na legendární jména jako Schumacher, Alonso či Fittipaldi, a tak není divu, že Formule 1 fascinuje i v kině i na Netflixu.

Rivalové

Niki Lauda patří mezi největší legendy tohoto sportu. Trojnásobný mistr světa, jenž zažil málem smrtelnou nehodu, jel hned pro dva světové týmy ve: Ferarri a McLaren. Jeho story si prostě zasloužila film. Jen 6 týdnů po těžké nehodě (kde nejenže vybouchlo jeho auto, také shořela velká část jeho těla), se znovu posadil do auta, aby bojoval o titul mistra světa. Jeho nejsilnější konkurent James Hunt totiž vyhrál každý závod během doby, kdy Lauda ležel v nemocnici. Boj rivalů byl neuvěřitelně těsný, a až v posledním závodě, kdy se Lauda dobrovolně stáhl ze závodu kvůli bezpečí, byl dramatický souboj velikánů rozhodnutý. Hunt vyhrál, nakonec měl přesně o jeden bod víc.

Zdroj: Autor: cristiano barni / Shutterstock

Tyto události se dostaly až do Hollywoodu, přesněji jako akční trhák „Rivalové“. Daniel Brühl geniálně zahrál Laudu, Chris Hemsworth se postaral o ztvárnění James Hunta. Film byl velkým úspěchem.

Touha po vítězství

Niki Lauda patří mezi největší legendy tohoto sportu.

„Touha po vítězství“ je seriál ukazující zákulisí jednotlivých sezón Formule 1. I rok 2021 bude dokumentován jedinečným stylem, který nám ukázal poslední dva roky automobilového cirkusu z druhé strany, tedy z pohledu manažerů, týmových šéfů, ale i řidičů. Historky z týmového okolí a intriky mezi řidiči baví diváky skoro tolik, jako nejlepší seriály typu „Hra o trůny“. Díky různým charakterům jednotlivých aktérů nám seriál dokonce dopřeje geniální momenty, například když se rozený vtipálek Daniel Ricciardo rozhodne pošťuchovat své kolegy, když Kimi „Mě je všechno jedno“ Räikkönen vlastně vůbec nic neřeší nebo když impulzivní šéf amerického týmu Haas Günther Steiner začne hlučně nadávat na své řidiče.

Příští sezóna slibuje geniální řadu Netflixového seriálu, humorná dvojice Ricciardo / Norris v jednom týmu, legendy Alonso a Räikkönen znovu současně ve formuli a po devíti letech se vrátí do tohoto sportu jméno M. Schumacher.

Zdroj:

  • autorský text