4 nejvíce nespavá znamení, která mívají na jaře problémy se spánkem

4 nejvíce nespavá znamení, která mívají na jaře problémy se spánkem
Spánek potřebujeme všichni, ale často si ho nedopřáváme v dostatečném množství. Těch důvodů je nejspíš mnoho, často je na vině stres anebo momentální myšlenky, které vám kolují hlavou sem tam a prostě vám nedají spát. I vaše znamení zvěrokruhu má vliv na to, jací jste spáči.

Tato čtyři znamení opravdu spánku příliš neholdují. Stačí jim nezbytné minimum odpočinku. Bohužel občas se stane každému, že mu hvězdy postaví do cesty nějakou tu životní překážku, která nám náš spánkový režim naruší. Kdo si tedy vystačí s minimem spánku? A jak si udržet křehkou rovnováhu své práce a odpočinku i s příchodem jara?

Beran (20. 3.  20. 4.)

Spánek je pro vás jen nezbytnou potřebou, kterou si prostě musíte dopřát. Jinak ho považujete jen za naprosté plýtvání času, který byste raději věnovali něčemu akčnějšímu. Vaše energičnost je to, co vám někdy prostě nedá spát, ale přes den jste většinou schopni vybít tolik energie, že večer přece jen usnete bez problémů.

Pokud máte s usínáním potíže, většinou jsou na vině vlastně drby. Berani hodně řeší, jak o něm smýšlí okolí, a rozhodně ho netěší, když udělá špatný dojem. Naopak se tím zaobíráte, mnohdy je to naprosto zbytečné. Jestli jste holt zrovna někomu nepadli do oka, svět se přece nezboří a není důvod si tím kazit noci.

S jarem se v letošním roce mohou objevit právě drobné rozmíšky, mohou přijít změny. O spánek se však nenechte připravit, protože nakonec dojde k rozuzlení k vaší spokojenosti. Dodržujte minimálně 6 hodin spánku, které můžete navodit příjemnou odpočinkovou meditací před spaním, kdy necháte všechny špatné myšlenky odplout a přenesete se do říše snů.

Rak (22. 6.  22. 7.)

Jste nejstarostlivější znamení, a tak je pro vás spánek taková stále nedořešená záležitost. Potřebujete ho totiž daleko více, než si dopřáváte. Ideálních osm hodin je pro vás však většinou nedostižných, většinou musí stačit daleko méně.

Vaše potřeba mít vše pintlich vám nedá spát. Často vylezete z postele jen proto, že jste zapomněli třeba uklidit hrníček ze stolu do myčky. Natož starosti o vaše blízké a přátele. Někdy si prostě všechny a všechno berete až moc k srdci. Spánek ale potřebujete, jeho nedostatek se na vaší psychice umí velmi nedobře podepsat. Na to nezapomínejte.

S novým rokem vás přepadnou lehké chmury a nejspíš budete působit celkem flegmaticky, ale Velikonoce přinesou zlom. Užijte si jaro a nechte všechny starosti za hlavou. Letošní rok sice přinese i pár neúspěchů, ale ty vás a vaše nejbližší neohrozí, a na tom vám přece záleží nejvíc. Před spaním navoďte příjemnou atmosféru vonnými oleji, spěte s vonnými polštářky, půjde vám to mnohem lépe.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Jste snad jediní, kteří jsou ráno ochotní vstát o dvě hodiny dřív, abyste stihli ještě něco udělat, než půjdete do práce. Vaše touha po tom, aby vše bylo dokonalé a nic se zbytečně neodkládalo na zítřek z vás dělá někoho, kdo spí jen nezbytně dlouho. Spánková deprivace vás však k dokonalosti nedovede, spíše naopak. Záchranou je u vás to, že víte o nutnosti spánku a usnete pomalu na povel. Máte na něj totiž vyhrazené okénko ve vašem plánovacím kalendáři. Vyhradit mu musíte minimálně 4 nebo lépe alespoň 5 hodin.

Myšlenky vám kolují hlavou neustále a celkem zvládáte usínat i s nimi. Nové podněty, které vás zaujmou, máte však tendenci neustále analyzovat, a to není dobré dělat zrovna před spaním. Ráno moudřejší večera, odložit tedy vážné přemýšlení až k snídani se vám nakonec vyplatí.

Začátek roku bude možná trochu kostrbatý, ale do jara se vše srovná. Začnou přicházet nové výzvy, které vás mohou životně posunout dál. Právě proto si s příchodem jara dopřávejte pravidelný a poctivý odpočinek, abyste vše zvládli. Usínání vám mohou v té době pokazit i poněkud rozhárané vztahy doma, a to hlavně s dětmi, ale i to se do podzimu spraví. Před spaním si dejte bylinkový čaj a pro srovnání myšlenek si u jeho pití pište třeba deník. Myšlenky vás pak nechají v klidu usnout.

Vodnář (21.1. – 20.2.)

Jestli je někdo opravdu nejhorší spáč, tak je to Vodnář. Jste jedineční vždy a všude, ani zde to není výjimka. Vyspíte se kdykoliv, kdekoliv, jen nejnutnější dobu a pak hurá zase do akce. Naprosto vám nemůže svědčit práce „od–do”. Svých pět hodin byste si však měli dopřát pokud možno v pohodlí a v jednom kuse.

Vaše nespavost většinou nemá nijak hluboké příčiny v podvědomí. Jste prostě nastavení tak, že spánek přijde a odejde, jak se mu zlíbí. Není pro vás neobvyklé si lehnout uprostřed dne a vše trochu dospat, ale spánek by přece jen měl mít nějaký režim. Zkuste ho u sebe zavést a před spaním si odpusťte mobil či televizi. Raději si pusťte hudbu.

Počátek roku vás může trochu potrápit, s financemi raději zacházejte opatrně. Jinak vás čeká poměrně úspěšný rok, který by bylo škoda si pokazit zdravotními problémy. Čeká vás mnoho výzev a dění kolem vás bude nabité. Ačkoli máte dojem, že musíte u všeho být, neberte to tak doslovně. Nezapomínejte na pravidelný odpočinek, který vám dodá svěžest, kterou na jaře budete potřebovat.

 

Zdroje: