Jste-li žena Kozoroh, Váš vztah může trpět nejen přílišným přemýšlením, zda Vám prospívá

Jste-li žena Kozoroh, Váš vztah může trpět nejen přílišným přemýšlením, zda Vám prospívá
Existuje řada důvodů, proč Váš vztah nemusí klapat. Chcete-li svůj vztah zlepšit, přinášíme Vám 11 chyb, jimiž můžete vztah zhoršovat, přestože Vám takovéto chování může přijít v naprostém pořádku. Co kromě posuzování, zda Vám partner vrací energii, jíž do něho investujete, může Váš vztah ohrozit?

Kariéra na prvním místě

Slova Vašeho partnera nic neznamenají, pokud pracujete. Nemáte na svého partnera čas, pokud jste zabraná do práce, která bude trvat delší dobu. Váš partner ale chce být vyslyšen.

Trvá Vám dlouho, než partnerovi sdělíte, jak se cítíte

Jste přebornice na skrývání emocí. Váš partner se patrně nikdy nedozví, co se Vám honí hlavou, dokud nebudete připravena mu to říci sama. Tímto vztah značně trpí.

Ignorujete své skutečné pocity

Cítíte-li vztek nebo strach během toho, co Váš partner ve vztahu něco změní, neprojevíte své pocity. Ještě hůře – ignorujete je. Takto se Váš milovaný nikdy nedozví, co Vám vadí.

Chcete být něco víc než partner

Potřebujete být nejlepší – proto jste celý život tvrdě pracovala. Jste zvyklá být považována za toho nejschopnějšího člověka, kamkoliv přijdete. Jenže vztah není soutěž.

Ženy ve znamení Kozoroha bývají k partnerovi příliš kritické, Zdroj: Phovoir / Shutterstock

Vyhodnocujete, co Vám vztah přináší

Pokud do něčeho investujete, chcete vidět, že se Vám to mnohonásobně vrátí. Myšlenky typu Jsem jediná, kdo tenhle vztah bere vážně nejsou u Vás raritou.

V partnerovi vidíte chyby, ne to nejlepší

Máte tendenci vidět ve svém partnerovi všechny jeho chyby, ale už ne to, čím Váš vztah zlepšil. To vede k tomu, že si myslíte, že to s Vámi nebere vážně a netouží po zlepšení vztahu.

Jste příliš kritická

Jste zvyklá na to, že Vám ostatní lidé říkají, co si o Vás myslí. Vždy se z toho poučíte. U Vašeho partnera to tak fungovat nemusí. Pokud ho soustavně kritizujete, můžete u něj vyvolat v nejhorším případě vážné psychické problémy.

Vztah je o jednom a tom samém

Uznáváte tradiční hodnoty a vztah udržujete na základě toho, že se od Vás předpokládá mít partnera a rodinu. To je vše, čeho chcete dosáhnout, a Váš vztah může trpět.

Neukazujete svou slabinu

Bojíte se otevřít se svému partnerovi. Ještě horší je, když mu máte ukázat svou slabou stránku, něco, z čeho máte strach. Ve výsledku mu raději vyčtete, co to má za nápady, dělat zrovna tuto věc (z níž máte strach).

Láska je pro Vás příliš měkká a nedůležitá

Pro Vás existují mnohem důležitější věci než láska, například materiální bohatství a finance. Váš partner se to brzy dozví tím nejkrutějším možným způsobem.

Na romantické projevy partnera máte jednoslovné odpovědi

Takže, Váš partner pro Vás napsal sáhodlouhou romantickou básničku, kterou Vám recituje již přes čtvrt hodiny? Vy mu odpovíte, že je to pěkné. Rozvinutí Vaší odpovědi se již nikdy nedočká.

Zdroj článku: