3 vegetariánské svačiny do školy, které vám dítě domu zaručeně nepřinese zpět

3 vegetariánské svačiny do školy, které vám dítě domu zaručeně nepřinese zpět
Začátek školního roku znamená pro rodiče také vymýšlení vyvážených svačin. Zaručujeme vám, že s těmito svačinami, které jsou chutné a výživné, nezůstanou žádné zbytky.

Mini quesadilla s avokádem a cizrnovou pastou

Z klasické tortilly vykrojte malá kola, která namažte cizrnovou pastou a do každé poloviny vložte měsíček avokáda. Avokádo posypte oblíbeným sýrem, tortillu přeložte a zapečte v toustovači nebo kontaktním grilu.  

Zdroj: Autor: AS Food studio / Shutterstock

Brokolicové muffiny

Z vyváleného listového těsta vykrojte skleničkou kolečka tak, aby až po okraj naplnila muffinovou formu. Na listové těsto položte fazole a dejte na 10 minut zapéct do trouby vyhřáté na 200 °C. Mezitím si v míse rozšlehejte 4 vejce, ½ šálku mléka, ½ šálku smetany se solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Do každé muffinové formy s rozpečeným těstem vložte dvě růžičky brokolice, zalijte vaječnou směsí a posypejte eidamem. Vložte do trouby na dalších 10–15 minut. Muffiny můžete připravit den předem nebo je zamrazit. 

Pizzové rolky se zeleninovými špalíčky

Celozrnnou tortillovou placku pomažte pizza omáčkou (3 konzervovaná rajčata rozmixujete se 4 lžícemi olivového oleje, provensálským kořením, stroužkem česneku a špetkou soli), posypejte rovnoměrnou vrstvou baby špenátu a oblíbeným sýrem. Dejte krátce rozehřát do trouby nebo na pánev, ale dávejte pozor, aby tortilla neztvrdla. Po rozehřátí placku zarolujte, nechte vychladnout a poté ji nakrájejte na kousky. Jako přílohu k pizzovým rolkám připravte zeleninové špalíčky z okurky, mrkve a červené papriky.

Zdroj:

  • autorský text