3 snadné recepty z čerstvého manga

3 snadné recepty z čerstvého manga
Mango je v Indii považováno za symbol přátelství a lásky. Po celém světě se toto šťavnaté tropické ovoce těší velké oblibě. Mango je výborné jak samotné, tak také jako součást osvěžujících receptů.

Mangová zálivka do salátu

Do mixéru vložíme dužinu z 1 manga, přilijeme ½ šálku jablečného džusu, ½ šálku jablečného octa a ¼ šálku rýžového octa. Mixujeme až vznikne pyré. Mixér ztlumíme na nejnižší otáčky a postupně přidáváme ½ šálku oblíbeného za studena lisovaného oleje. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Zálivku používáme do zeleninových salátů nebo při grilování.

Zdroj: Autor: Elizaveta Galitckaia / Shutterstock

Mangové lassi

Připravíme si 2 zralá manga, 400 g kvalitního jogurtu, 2-3 lžíce medu nebo jiného oblíbeného sladidla a kardamom na špičku lžičky. Manga oloupeme a dužinu oddělíme od pecky. Mango s jogurtem, medem a kardamonem rozmixujeme do krémové konzistence. Chceme-li lassi tekutější, přidáme trochu vody nebo mléka. 

Mangovo-banánový pudink s chia semínky

Šálek mandlového nebo kokosového mléka smícháme se 3 lžícemi chia semínek a lžičkou javorového sirupu. Mícháme, dokud se všechny ingredience pořádně nespojí. Nádobu přikryjeme a necháme uležet v chladu minimálně 2 hodiny, klidně však i přes noc. Zatím si oloupeme zralý banán s mangem. Několik plátků manga si necháme na ozdobu, ostatní dužinu spolu s banánem rozmixujeme do pyré. Do sklenic střídavě vrstvíme chia pudink a mangovo-banánové pyré. Každou sklenici ozdobíme plátky manga. 

Zdroj:

  • Autorský text