Ranní výživné smoothie do misky

Ranní výživné smoothie do misky
Pokud jste ten typ, který na snídani pomýšlí až v době oběda a jen těžko do sebe po ránu něco dostanete, smoothie misky jsou pro vás tím pravým. V jedné misce dostanete mnoho živin, díky kterým se budete cítit mnohem svěžeji.

Vanilkovo-ovesná miska

Pokud dopředu víte, že se do oběda nezastavíte, přidejte si do ranní misky ovesné vločky. Ve spojení s banánem, vanilkou a mandlemi budete mít ještě dlouho v oblasti žaludku příjemný pocit.  

V mixéru smícháme banán, ⅓ šálku řeckého jogurtu, ¼ šálku mandlového mléka, ½ šálku ovesných vloček, 2 lžičky kokosového cukru, ¼ lžičky vanilkového extraktu, ¼ šálku nasekaných mandlí, 2 lžíce kakaových bobů a 2 lžičky sezamových semínek.

Zdroj: Autor: 279photo Studio / Shutterstock

Smoothie miska s lesními plody

Tato miska plná vitamínů ze zahrady chutná jako osvěžující dezert. Dejte si ji třeba po dlouhé probdělé noci nebo když se ráno potřebujete rychle nastartovat. 

V mixéru smícháme ¼ šálku řeckého jogurtu s banánem, 1 šálkem borůvek, 1 šálkem jahod, 1 šálkem malin. Rozmixujeme dohladka, pro řidší konzistenci můžeme přidat trochu vody nebo mandlového mléka. Misku ozdobíme ostružinami, dýňovými a lněnými semínky.

Zelená miska s kiwi a kokosem

Chcete-li si hned zrána dopřát pořádnou dávku vitamínů a minerálů, doporučujeme vám tuto vydatnou zelenou misku.  

¼ šálku mandlového mléka rozmixujeme s 2 šálky listového špenátu, banánem, avokádem a jablkem. Misku ozdobíme plátky nakrájeného kiwi, 2 lžícemi kustovnice a 2 lžícemi opražených kokosových chipsů.

 

Zdroj:

  • autorský text