Tichá znamení, která neumí začít konverzaci. Jste mezi nimi?

Tichá znamení, která neumí začít konverzaci. Jste mezi nimi?
Každý z nás v konverzaci hraje svou roli. Někdo je vůdčím typem, který rozproudí diskuzi, a jiní se spíše drží dál a bedlivě naslouchají. Tato čtyři znamení patří spíše do druhé kategorie, takže od nich nečekejte, že by se jim konverzace začínala snadno. Koho mezi nimi najdete?

Štír

Štíři si hodně střeží své soukromí, a tak raději poslouchají zpovzdálí, než aby sdíleli své zážitky a tajemství. Mají také problém s důvěrou a trvá jim delší dobu, než někomu skutečně začnou věřit natolik, aby se mu svěřovali se vším, co prožívají.

Bezvýznamné tlachání pro ně navíc představuje naprostá muka. Na otázky typu „Jak se vede?“ tedy většinou nemají co říct a vědí, že jejich odpověď ve skutečnosti nikoho nezajímá. Mnohem raději se baví o hlubších a významnějších tématech.

Také většinou nezačnou mluvit proto, aby se zalíbili druhým nebo zapadli do kolektivu, ale jen pokud mají skutečně co říct. Z tohoto chování by se řada upovídaných lidí mohla trochu poučit. Štíři si totiž pečlivě promýšlí, co říkají, a když spustí, můžete počítat s tím, že to bude stát za to.

Kozoroh

Kozorozi jsou příliš zaneprázdnění na to, aby ztráceli čas prázdnými řečmi. Díky své vůdčí a pracovně orientované povaze jsou ale dobrými šéfy a umí si zorganizovat a vést skupinu lidí. Dobře jim jdou také přednášky a vedení porad, ale nezávazné konverzace, které nemají žádný skutečný význam jsou pro ně ztrátou času. Říkají si totiž, že když stejně nemají co říct, tak není důvod, aby se tím zatěžovali.

Lépe se navíc umí vyjádřit v psané formě. Když totiž mají čas na promyšlení slov a urovnání svých myšlenek, vyjadřují se jasněji a rozumněji. V mluveném projevu své myšlenky a pocity neumí tak smysluplně přenést do slovní podoby. Mohou kvůli tomu občas znít hrubě, i když to tak původně vůbec nezamýšleli. Měli by na svém projevu tedy trochu zapracovat, i kdyby s lidmi měli mluvit jen o práci a povinnostech. Možná tím přijdou na zajímavé nápady, které by jim normálně ani nepřišly na mysl.

Býk

Bezvýznamné žvanění, vtípky a bláboly sloužící jen k vyplňování ticha jdou úplně mimo Býky. Stejně jako pro Štíry, jsou to pro ně jen nezáživné řeči a mnohem raději by probírali věci, které mají nějakou hodnotu a význam. O tom, co mají rádi, totiž dokážou mluvit klidně celé hodiny, a pokud se cítí pochopeni, jsou konečně ve svém živlu.

Jako gurmáni a fajnšmekři si užívají toho nejlepšího, co jim život nabízí. Když už tedy nejsou zaneprázdnění některou z jejich zálib, rádi si o nich povídají s druhými. Zvlášť pokud najdou někoho, s kým své nadšení pro danou věc sdílí. Povrchní poznámky a hloupé vtipy ale zkrátka tak snadno opětovat neumí.

Pokud ale chtějí něco říct, umí se vyjádřit a prosadit si svůj názor. Na to jsou tvrdohlaví až dost.

Rak

Raci si hodně hlídají své soukromí a neradi se otvírají někomu, komu ještě moc nevěří. Váží si ale toho, když jim někdo skutečně rozumí a rád si je vyslechne. Většinou tuto roli ve vztazích totiž zastávají oni.

Začínání konverzací a poznáváních lidí je ale občas až děsí a raději by trávili čas doma v posteli nebo s jejich nejbližšími než na nějaké společenské akci. Přesto je ale důležité, aby tento svůj strach přemohli a pouštěli se i do nepříjemných situací. Trvá sice déle, než někomu dovolí, aby si získal jejich důvěru, ale vztah poté neberou na lehkou váhu a společné zážitky jim navždy zůstanou v paměti.

Zdroje článku: