Zpěvák Daniel Landa radí, jak vést pandemii

Zpěvák Daniel Landa radí, jak vést pandemii
Zpěvák Daniel Landa přitvrzuje. Po vydání Blanického manifestu se spojil s epidemiology a představil plán, jak zvládnout pandemii. Současný vládní postup podle něho trýzní národ.

Blanický manifest za svobodu 2020 

V minulém roce se Landa postavil do čela manifestu, ve kterém kritizuje nezodpovědné kroky vlády v boji proti pandemii koronaviru. Odkazujíc se na odkaz našich významných předků, žádali signatáři zrušení omezení. K této příležitosti letos v lednu vydal také píseň Blanický manifest, kterou společně s Pepou Vojtkem, Františkem Černým a dalšími demonstruje, že moc má být v rukou lidu, ne jejich vykonavatelů. Zpěvák sám sebe za antirouškaře nepovažuje, přesto se počátkem ledna objevil na protestní akci Chcípl PES, kde vystoupil také bývalý prezident Václav Klaus. 

 

Návrh, jak vyvést republiku z krize 

Landa se spojil s vakcinologem Jiřím Beranem, který od počátku pandemie vystupuju proti epidemiologickým opatřením, a ve svém prohlášení nyní kromě kritiky a označování vládní strategie za trýznění národa také navrhl svůj vlastní plán pro řešení situace. Společně s odborníky sestavil desetibodový program, který by podle něho měla vláda následovat a nebýt zaslepená pouze počtem obětí, ale zvažovat také ekonomické a sociální dopady. Podle něho by se měli ihned otevřít obchody, služby, restaurace, sportovní i kulturní centra a zejména by se měly děti navrátit do škol. 

Zamezení šíření viru by po zrušení většiny opatření měl podle zpěváka a jeho družiny expertů zajistit prostý lidský rozum, mytí rukou, nošení roušek a udržování rozestupů, k tomu užívání vitamínu C, D a zinku. Za větší riziko považuje snížení imunity dětí kvůli izolaci, v jehož důsledku údajně nepřežijí. 

Landa není odpůrcem očkování, jak by se mohlo zprvu zdát. Prosazuje jej v rámci jeho strategie ochrany ohrožených skupin. Odmítá ale spekulovanou segregaci veřejnosti na základě toho, zda jsou očkovaní nebo ne. Tuto možnost ale sám premiér Babiš několikrát popřel. Zpěvák nezapomíná ani na nejčernější scénáře – pacientům s Covid-19 doporučuje okamžitě zahájit samoléčbu, ordinuje aspirin, vitamin D, C, zinek a radí pravidelně větrat, pít dostatek tekutin a v případech vůbec nejzávažnějších brát Sinupret nebo Erdomed.