Znamení, která jsou těmi nejlepšími terapeuty. Také druhým umíte naslouchat?

Znamení, která jsou těmi nejlepšími terapeuty. Také druhým umíte naslouchat?
V dnešní době se zdá, že se o všem mluví tolik, že nám ani nezbývá čas na to, abychom mlčeli a naslouchali druhým. U někoho se však zdá, že to snad ani nedokáže. A jiní k tomu naopak mají předpoklady od přírody. Právě astrologie nám může pomoci odhalit tyto skryté psychology.

Rak

Pokud hledáte bezpečnou skrýš nebo jen rameno, na kterém se vyplakat, Raci jsou tou nejlepší volbou. Na ničem jiném jim nezáleží tolik jako na tom, aby se jejich blízcí cítili spokojeně a bezpečně.

Rádi vám pomohou, když se cítíte špatně, utěší vás a zkusí poradit. Jsou velice vnímaví a empatičtí, takže s vámi dokážou opravdu soucítit a budou vědět přesně, co vás uklidní. Nebudou za to na oplátku nic chtít, ale měli byste jim prokázat alespoň nějaký vděk a snažit se jim to vynahradit. Pokud totiž pojmou podezření na to, že je využíváte, příště vám už svou pomoc ani nenabídnou. 

Blíženci

Blíženci vynikají v komunikaci a umí si najít něco společného s každým, koho potkají. Vědí ale, že velkou část ve vzájemném propojení hraje právě naslouchání. Proto se umí včas zastavit a přenechat slovo druhým. Někdy možná až po svém srdceryvném proslovu, ale i tak si vás rádi vyslechnou. Nejraději si povídají ve skupině, ale umí zabodovat i v konverzaci mezi čtyřma očima.

Nejsou ale tak citliví a empatičtí jako Raci. Situaci vždy soudí spíše z objektivního a racionálního pohledu. V jejich přítomnosti se proto můžete cítit pochopeni a vyslyšeni, ale nedokážou vás tak dobře utěšit. 

Váhy

Váhy mají od narození smysl pro spravedlnost a harmonii. Nesnáší konflikty a napětí, a proto se vám budou vždy snažit pomoci vyřešit všechno, co vás trápí. Rádi se pustí i do vyjednávání a zapojování druhých. Budou se snažit o to nejférovější a nejvýhodnější řešení, a to pro všechny zúčastněné.

Na věc se totiž dívají z více stran a nečekejte od nich, že vám budou nadržovat jen proto, že jste jejich kamarádi. Jejich silnou stránkou je totiž právě to, že jsou nestranné a umí naslouchat bez předsudků a pochyb. Problém se snaží pochopit ze všech úhlů pohledu a nalézt kompromis, který bude alespoň částečně vyhovovat všem.

zdroj: Rido / Shutterstock

Panna

Panny umí účinně řešit problémy už jen díky svému analytickému myšlení a všímavosti. Nejsou mistry v utěšování a utírání slz, ale mohou být těmi nejlepšími pomocníky ve spravování a řešení krizových situací. Umí se udržet v klidu, odhalit příčinu problému a vymyslet funkční plán, kterým se vše dá opět do pořádku.

Nečekejte od nich tedy příliš soucitu, spíše vám pomohou se znovu postavit na nohy a na problému pracovat. Jsou totiž spíše racionálně orientované a nechtějí ztrácet čas uklidňujícími řečmi. Na to si zajděte za Raky. 

Zdroj článku: