Znamení, která život berou až moc vážně. Také se téměř neumíte uvolnit?

Znamení, která život berou až moc vážně. Také se téměř neumíte uvolnit?
Každý z nás má jiný přístup k životu a někteří zkrátka berou vše až moc vážně. Ať už je to ze zvyku nebo jen soustředěnosti, prostě se neumí tak snadno uvolnit. V práci se to může hodit, protože umí udržet pozornost a myslet analyticky. Všeho moc ale škodí, což by tato čtyři znamení mohla potvrdit.

Štír

Štíři jsou už od pohledu jedním z nejvážnějších znamení. Staví si okolo sebe pomyslnou zeď, za kterou se schovávají, a skrývají tak to, co opravdu cítí. Nechtějí k sobě totiž většinou nikoho pustit, dokud ho opravdu dobře neznají.

Mají problém s důvěrou, a proto také mohou působit tak odtažitě a chladně. Emoce vnímají hodně silně, ale nenechají se jimi ovládat. Touží po moci a kontrole, a to nejen nad sebou, ale nad jakoukoliv situací.

Mohou se snažit vtipkovat, ale většinou je to jen za účelem odvedení pozornosti. Nechtějí totiž, aby se druzí soustředili na jejich chyby, a tak se snaží pozornost přenést na někoho jiného. Když si z vás dělají legraci, své narážky většinou myslí vážně.

Ani si ale nesnažte stěžovat, že na vás útočí. Jejich odpověď vás totiž bude znovu napadat tím, že se neumíte sami sobě zasmát. Přitom to je přesně to, co dělá problémy jim. 

Umí tedy být hodně zákeřní a jejich vtipy nemusí být vždy tak nevinné, jak se zdají.

Panna

Panny jsou perfekcionisté toužící po dokonalosti. Snaží se ve všem neustále zlepšovat a umí se proto dobře ovládat. Nenechají svou náladu nebo nečekané emoce, aby jim překazily plány. Na to už je přece moc pozdě.

Zkrátka nic nedělají bez rozmyslu, a proto vždy působí tak vážně a spořádaně. Většinou ale kvůli své vytíženosti ani nemají čas na odpočinek, což je naprosto vyčerpává a ničí. Měly by tedy občas myslet i na své zdraví a najít si čas i na nicnedělání. 

Umí dobře vtipkovat, ale je těžké něčím pobavit je samotné. Mají totiž vysoké nároky a jen tak něčím je nerozesmějete. Souzení a porovnávání mají v povaze, a tak si pište, že už po pár minutách vás mají přečtené. Zapůsobit na ně dá tedy pořádně zabrat, takže pokud se vašemu vtipu smějí, můžete si být jistí, že jste zabodovali.

zdroj: Kathy Hutchinson / Shutterstock

Býk

Odhodlaní a tvrdohlaví Býci jsou vážní hlavně proto, že hledají stabilitu a jistotu. Neradi se vrhají do spontánních akcí a nechtějí se ani pokoušet něco riskovat. Jako správné zemské znamení potřebují mít pevnou půdu pod nohama a nevzdají se svých plánů, dokud nedosáhnou toho, co chtějí.

Důležitou roli v jejich životě hrají také peníze. Jsou poměrně materialističtí a rádi si užívají hezké věci, dobré jídlo a luxus. Právě proto se tak dřou a berou svou práci vážně. Chtějí se totiž zabezpečit tak, aby se měli vždycky dobře a nemuseli přepočítávat peníze. To se ještě umocňuje se založením rodiny. Té totiž chtějí dopřát jen to nejlepší a mohou proto pracovat ještě intenzivněji.

Jsou praktičtí a na vše pohlíží z praktického hlediska. Vtipy proto nejsou vždy jejich oblíbenou zábavou. Navíc se snadno urazí, takže narážky na jejich osobu je většinou moc nepotěší.

Kozoroh

Kozorozi jsou ještě vážnější než všechna předchozí znamení. Znázorňují tvrdou práci a vytrvalost. Často jsou kvůli svým ideálům ale pod tlakem a ve stresu a práce mají až nad hlavu. Jejich jediným přáním je plnění cílů, které si stanovili, a neradi jsou proto vyrušováni při práci.

Mohou poté být protivní a bezohlední, protože za nejdůležitější berou to, aby byli soustředění. Občas tedy může být těžké s nimi vydržet, protože se skoro neumí uvolnit a odpočinout si. Velkou část času proto tráví v izolaci od ostatních.

Věří ale v tvrdou práci, a tak to neberou jako velkou oběť. Není ale divu, že se druhým zdají přehnaně vážní a upjatí. Musí se jim ale nechat, že jsou realističtí a umí pracovat s povinnostmi a závazky.