Léčivá moc snů. Objevte symboliku lidského těla ve snech

Léčivá moc snů. Objevte symboliku lidského těla ve snech
Sny, ve kterých se objevují oči, paže, srdce nebo hlava mohou souviset s naším zdravím a fyzickou kondicí. Ústa symbolizují řeč, komunikaci a konzumaci potravy, srdce zase city. Sny nám mohou pomoci s léčbou nemoci a uzdravením či zjistit těhotenství.

Sny jsou součástí našeho osobního růstu. Když onemocníme, mohou nám ukázat cestu k uzdravení. V průběhu spánku se aktivují síly, které pomáhají při fyzickém uzdravování. Je známo několik případů, kdy se nemocným lidem ve snu zjevila postava a dotekem či světelným paprskem nemocného uzdravila. Léčivá moc snů je stará jako lidstvo samo. Ve svých snech věnujte pozornost barvám, pocitům i vůním. 

Srdce

Lidem s nemocným srdcem se zdají sny, v nichž je zasáhne útočník do hrudi, může se objevit také zasažení střelbou nebo šípem. Srdce se může zmenšovat či krvácet. Postižená osoba obvykle cítí tlak na hrudi nebo bolest v levé ruce. Sny, které upozorňují na zdravotní problém doprovází úzkost a naléhavost. Pokud příčiny snů nejsou fyzické, zaměřte se na citovou rovinu, jelikož srdce je symbolickým centrem našich emocí. 

Zdroj: Autor: Explode / Shutterstock

Plíce

Život začíná nádechem a končí posledním výdechem. Dech se odedávna spojoval s duší nebo duchem. V Číně jsou plíce symbolem spravedlnosti a místem skrytých myšlenek. Správné dýchání má pro naše zdraví rozhodující úlohu. Nemocné plíce se ve snech zobrazují jako černé měchy, případně měchy naplněné vodou, které symbolizují hleny nebo vodu v plicích. 

Játra

Již řecký filozof Platon považoval játra za velmi důležitý orgán a tvrdil, že kvalita snů závisí na jejich stavu: “Špatné a zvrácené myšlenky dělají játra vrásčitá a drsná, což způsobuje vylučování hořkosti a následné nechutenství. Naopak vlivem vlídných myšlenek se játra stávají hladkými a vylučují sladkost.” Objevují-li se vám ve snech játra, zamyslete se nad svým zdravím.

Žaludek

Žaludek bývá považován za sídlo emocí. Nervozita, strach a úzkost je u mnoha lidí spojována s bolestmi v okolí žaludku. Nemoci trávicího traktu se často ohlašují sny o zkaženém jídle.

Krev

Krev je životodárná tekutina, která zajišťuje přenos živin do všech orgánů. Pokud ve snu ztrácíte krev, zamyslete se, zda ve vašem životě nedošlo k oslabení životních sil.

Hlava

Hlava je symbolem moudrosti, vědomostí, učení, ale i moci. Zdají-li se vám sny, kde se hlava zobrazuje jako výrazný prvek, zamyslete se, zda je symbolicky vyjádřena pozitivní či negativní stránka. Lidem, kteří trpí migrénou, se před záchvatem zdají sny, ve kterých dostanou ránu či zásah kulkou do hlavy.  

Záda

To, co se odehrává za našimi zády či na zádech může naznačovat minulost. Páteř je oporou těla a symbolizuje sílu, odvahu a statečnost. Výraz “zachovat si páteř rovnou” používáme v případech, kdy chceme naznačit, že se nesnížíme k něčemu nečestnému. Zranění páteře ve snu může značit zradu.  

Pohlavní orgány

Vagina je symbolem přijímání, zatímco penis značí schopnost pronikat. Mužské semeno je znakem nového života. Není neobvyklé, že se ženám zdá, že mají penis a naopak. Pohlavní orgány ve snech nám ukazují naši chybějící životní aktivitu či pasivitu. Ženám se zdají nejživější sny v období ovulace. Některým ženám se před samotným oplodněním zdají sny o mateřském lůnu, děloze.