6 tipů pro posílení intimity v partnerském vztahu

6 tipů pro posílení intimity v partnerském vztahu
Intimita ve vztahu je hřejivým útulným domovem, kam se rádi vracíme. Stává se, že ji v každodenním životě plném starostí zapomeneme vytvářet. Láskyplnou atmosféru můžeme kdykoliv znovu obnovit a vzájemnou důvěru tak posílit.

Buďte přítomni

Vnímejte jedinečnost chvíle se svým partnerem. I když se třeba právě rozčiluje, pozorujte detaily jeho chování – tón hlasu, mimiku, držení těla. Nehodnoťte partnerovo vystupování, ale zkuste se do něj vcítit a pochopit ho.

Oceňujte maličkosti

Všímejte si pěkných věcí na vašem vztahu i na sobě navzájem. Velice rychle se z nás ve vztahu stává detektiv, který pátrá po chybách svého protějšku. Pátrání nezastavíme, ale můžeme proměnit cíl hledání. Co se vám na partnerovi líbí? Nezapomínejte na drobnosti, které se pro vás staly samozřejmostí. 

Veďte partnerské rozhovory

Najděte si každý den čas na intimní rozhovor. Můžete si povídat u večeře, při společné koupeli, na procházce nebo v posteli před usnutím. Důležité je, abyste si skutečně naslouchali a vnímali své pocity. 

Nebojte se konfliktu

S konflikty vztah roste. Buďte k sobě upřímní a říkejte si věci na rovinu s úctou a respektem. Nenechte problémy bublat pod pokličkou. Bavte se také o nepříjemných věcech. Konflikty jsou nedílnou součástí našich životů, které nám umožňují proměnu nás samých i našich vztahů.

Pomáhejte si

Udělejte pro svou lásku něco nečekaného. Poslouchejte, o čem sní, po čem touží, a zkuste něco z toho splnit. Může to být snídaně do postele, romantická večeře nebo uklizená ložnice. Neočekávejte však něco na oplátku, pěstujte v sobě bezpodmínečnou lásku.

Buďte citliví

Nebičujte se za své chyby a stejně tak buďte citliví i k partnerovi. Chyby dělá úplně každý, ale vzájemným posuzováním a kritizováním si mezi sebou pomalu kopeme jámu. Maličkosti hoďte za hlavu a místo nich si všimněte něčeho pozitivního. Ty důležité chyby spolu citlivě proberte pouze mezi čtyřma očima. Není nic horšího a potupnějšího než shazovat svého partnera na veřejnosti.