Křupavé kapsy se zelím a nivou: Vynikající pohoštění k vínu nebo pivu

Křupavé kapsy se zelím a nivou: Vynikající pohoštění k vínu nebo pivu
Potřebujete připravit rychlou pochoutku na slavnostní stůl a nevíte, co rychle vymyslet? Upečte si čerstvé a chutné kapsy plněné kysaným zelím a nivou.

Ingredience:

  • 500 g listového těsta
  • 500 g kysaného zelí
  • Kečup nebo protlak
  • 200 g nivy 
  • vejce
  • 100 g másla
  • kmín

Postup:

Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále. Rozválené těsto rozkrájíme na čtverce nebo miskou vykrájíme kolečka, která lehce potřeme kečupem nebo protlakem. Každý díl naplníme troškou kysaného zelí a posypeme sýrem. Přeložením vytvoříme kapsy, jejichž okraje lehce přitlačíme. 

Kapsy vyskládáme na plech pokrytý pečícím papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Pečeme asi 30 minut v rozpálené troubě na 200 °C. Ke konci pečení kapsy rovnoměrně potřeme rozpuštěným máslem. Podáváme vychladlé.