Víte, jak obstát v konverzaci se ženou ve znamení Štíra a správně projevit sympatie vůči ní?

Víte, jak obstát v konverzaci se ženou ve znamení Štíra a správně projevit sympatie vůči ní?
Ženy narozené mezi 24. říjnem až 22. listopadem jsou neobyčejně energickými bytostmi. Snažíte-li se získat přízeň ženy ve znamení Štíra, pak byste se měli držet několika málo věcí, které jsou pro komunikaci s ženami Štíry důležité.

Charakterové vlastnosti jednotlivých znamení zvěrokruhu se mimo jiné projevují také při mezilidské komunikaci, která může být mezi některými znameními obtížnější. Astrologie se na datum vašeho narození dívá jako na významný atribut, který vám předurčuje určité vzorce chování a prožívání. Pakliže jste vy sami nebo někdo ve vašem okolí ve znamení Štíra, určitě víte nebo zjišťujete, že komunikace se Štírem je na jednu stranu velmi obohacující, na druhou stranu však i trochu komplikovaná.

Na ženy ve znamení Štíra musíte hlavně pomalu

První důležitou zásadou, kterou při komunikaci se ženou ve znamení Štíra není radno podcenit, je postupovat konverzací krůček po krůčku. Lépe řečeno, jestliže vaše konverzace směřuje k nějakému váženějšímu tématu, musíte se pozvolna přesunovat přes malé detaily až k podstatě věci. Během toho z detailů zjistíte, jaký postoj k tématu žena má. Pokud byste totiž rovnou vyhrkli na ženu ve znamení Štíra vše najednou, mohlo by ji to silně emotivně zasáhnout.

Štíři jsou totiž ze své podstaty velmi emotivní lidé, jejichž citové prožívání je velmi silné. Jejich výhodou je však také velká dávka intelektu, u žen obzvláště. Pokud tedy svou konverzaci budete postupně směřovat k určitému tématu, žena Štír váš záměr vycítí a sama se pomalu bude připravovat na to, co jí chcete říci důležitého.

Nezapomínejte na řeč těla           

Pokud je nějaké znamení zvěrokruhu extrémně všímavé, pak jsou to právě Štíři v podání žen. Během komunikace z očí do očí si velmi pozorně všímají znaků neverbální komunikace. Gestika, mimika, posturika i vaše podprahové emocionální projevy hrají v komunikaci se Štírem významnou roli a je dobré na to při rozhovoru s nimi myslet. Pokud totiž např. překřížíte ruce, byť jen z toho důvodu, že je vám to pohodlné a žádný hlubší (obranný) význam váš postoj nemá, žena Štír v něm bude hledat mnohem víc. Může se vám proto zdát, že rozhovor se ženou ve znamení Štíra je náročný a musíte se soustředit na mnoho věcí. Pokud však hovoříte upřímně a dialog se Štírem je vám příjemný, bude pro vás velkým přínosem. Šíři totiž dokáží hovořit o všem, a co víc, ve všem také dokáží najít něco, co tam jiní vidět nemusí. Proto i z rozhovoru o banálních věcech dokáže Štír vytvořit obohacující zážitek.

Zdroj: Arthur Bargan / shutterstock

Raději osobně než po zprávách

Komunikovat se ženou ve znamení Štíra přes zprávy není zcela dobrá volba. Jak již bylo řečeno, Štíři se nad každou větou umí hluboce zamýšlet, a budete-li myslet některou vaši zprávu jako nadsázku a fór, Štír ji může chápat přesně naopak. Potřebuje totiž vidět, jak se u toho tváříte, jakým tónem byl váš vtípek řečen, a potom bude Štírovi jasné, jak jste jej mysleli. Preferujte tedy osobní komunikaci před textovou.

Nechte ji mluvit

Zprvu se může zdát, že žena Štír se v dialogu drží spíše stranou a iniciativu přenechává na vaší straně. Když mluvíte, naslouchá vám, ale příliš mnoho vyčerpávajících odpovědí a reakcí od ní čekejte. Potřebuje totiž získat pocit bezpečí a důvěry, který si se svou nadprůměrnou intuicí nejdříve ověřuje. Pokud jí ovšem toto prostředí navodí, může dojít k pravému opaku a vy budete právě ten, který nedostane skoro prostor něco říci, protože ona bude mluvit, jako by vám chtěla povědět o všech tajemstvích světa.

Hluboká témata a záhady ji oslní

Chvíli sice trvá, než se rozhovor se ženou ve znamení Štíra rozhoupe. Až se však dialog rozjede tzv. na plné obrátky, bude to stát za to. Ženy ve znamení Štíra milují rozpravy o smyslu života a podstatě světa, a co je fascinuje ještě více, jsou záhady všeho druhu. Jestliže tedy hledáte téma, které Štírku nadchne, hovořte s ní o neprobádaných věcech i konspiračních teoriích. Možná se dozvíte, že existují další pohledy na věc, o kterých jste vůbec nevěděli.

Když není co říct, mlčte

Co Štírky opravdu nemají rády, je to, když se někdo snaží vyplnit ticho prázdnými a nicneříkajícími větami a slovy. Pokud se ve vašem rozhovoru objeví tichá chvilka, není to nic, z čeho byste měli mít obavy a co byste se měli snažit na sílu zaplnit. Pokud ticho nastane přirozeně po něčem, nad čím je třeba přemýšlet, ticho nastalo právě proto, že žena ve znamení Štíra nad vyřčenými slovy přemýšlí. Ticho v rozhovoru jí tedy vůbec nepřekáží a nepovažuje jej za trapné, spíše naopak. Nevíte-li, co říci, neboť vás nic k věci právě nenapadá, mlčte a také chvíli přemýšlejte. Až přijde ten správný čas, vaše komunikace bude pokračovat přesně tak, jak má.