Klidně jsem usnula a on zmizel. Zjistila jsem, že se zavírá s telefonem na toaletě a ukájí se

Klidně jsem usnula a on zmizel. Zjistila jsem, že se zavírá s telefonem na toaletě a ukájí se
Jak se vypořádat s nevěrou a utajovanými sexuálními touhami partnera? Řešením může být otevřená komunikace a hledání společného řešení. Přečtěte si příběh Evy, která se s tímto problémem musela vypořádat.

Láska na první pohled

Když se Eva seznámila se svým partnerem, byla to láska na první pohled. Po několika týdnech randění se rozhodli, že spolu chtějí být víc než jen kamarádi a začali žít spolu. Všechno bylo v pořádku, dokud Eva nezjistila, že se její partner tajně schází se svou bývalou přítelkyní. Překvapivě ale nebyla tak rozzlobená z toho, že ji partner podvádí s někým jiným, ale že se jí partner neodvážil otevřeně mluvit o svých sexuálních přáních.

Odhalení utajovaného chování

Po několika týdnech se Eva rozhodla partnerovi postavit a říct mu, že musí mluvit o svých sexuálních touhách otevřeně. Partner ji však překvapil tím, že odmítl mluvit o svých přáních a řekl jí, že je to jeho soukromí. Eva se rozhodla nevzdávat a začala se více zajímat o jeho chování. Brzy zjistila, že se partner stále tajně schází se svou bývalou a že si na toaletě užívá sexu sám se sebou.

Hledání společného řešení

Eva se rozhodla, že tuto situaci musí řešit a hledat společné řešení. Přestože to bylo těžké, rozhodla se partnerovi sdělit své pocity a hledat cesty, jak se společně vyrovnat s jeho utajovanými sexuálními touhami. S partnerovou podporou začala navštěvovat terapeuta a hledat společné způsoby, jak si sexuálně vyhovět.

Pro fungující vztah je nejdůležitější důvěra a komunikace
Pro fungující vztah je nejdůležitější důvěra a otevřená komunikace | Zdroj: gpointstudio / Shutterstock

Šťastný konec díky zlepšené komunikaci

Eva a její partner se nakonec dokázali vyrovnat s těžkou situací a dnes mají velmi silný vztah založený na otevřenosti a důvěře. Závěrem lze říct, že nevěra a utajované sexuální touhy mohou být velmi těžké situace, které mohou být obtížné řešit. Nicméně, je důležité si uvědomit, že otevřená komunikace a hledání společného řešení mohou pomoci překonat i ty nejtěžší problémy.

Pokud se ocitnete v podobné situaci jako Eva, je důležité neztrácet naději a hledat způsoby, jak si s tím poradit. Může to být třeba terapie, kde se naučíte lépe porozumět svému partnerovi a jeho sexuálním potřebám, ale také získat nástroje, jak řešit tyto problémy společně.

Je také důležité si uvědomit, že každý člověk má své sexuální potřeby a touhy a není nic špatného na tom, chtít si je splnit. Avšak, když se tyto potřeby a touhy utajují a stávají se tajemstvím, mohou vést k nedostatku důvěry a poškození vztahu.

V závěru lze tedy říci, že otevřenost, důvěra a komunikace jsou klíčové pro každý vztah, a když se snažíte tyto vlastnosti udržet, může to vést k pevnému a zdravému vztahu.

Ocitli jste se ve stejné situaci? Přečtěte si doporučení 4 slavných sexuologů a psychologů.

  1. John Gottman - americký psycholog a odborník na vztahy. Doporučuje pravidelně se s partnerem bavit o svých sexuálních potřebách a touhách a hledat společná řešení. Gottman také zdůrazňuje důležitost vzájemného respektu a porozumění.

  2. Esther Perel - belgická psychoterapeutka a odbornice na sexuální terapii. Perel doporučuje vytvořit bezpečné a důvěrné prostředí pro diskuzi o sexuálních potřebách a touhách. Zároveň zdůrazňuje, že komunikace o sexu by měla být otevřená a bez odsuzování.

  3. Dan Savage - americký sexuolog a spisovatel. Savage navrhuje, aby partneři byli otevření vůči možnosti, že se mohou navzájem zajímat o sexuální potřeby jiných lidí nebo mohou mít odlišné sexuální touhy. Savage také zdůrazňuje důležitost komunikace o všech aspektech sexuálního života včetně fantazií, fetišů a sexuálních problémů.

  4. Sue Johnson - kanadská psycholožka a odbornice na vztahy. Johnson zdůrazňuje, že je důležité vytvořit bezpečný prostor pro komunikaci o sexu a sexuálních potřebách. Zároveň podporuje pravidelnou a otevřenou komunikaci o těchto tématech jako součást zdravého a šťastného vztahu.

Tato doporučení ukazují, že otevřená a zdravá komunikace je klíčová pro řešení sexuálních potřeb a touh vztahu. Komunikace může pomoci vytvořit bezpečné prostředí pro diskuzi o těchto citlivých tématech a vést k většímu porozumění a vzájemnému respektu mezi partnery.

Zdroj článku:
  • Autorský text