Singapur alias Lví město – rady a tipy k cestování

Singapur alias Lví město – rady a tipy k cestování
Na co se připravit v Singapuru, jedné z nejmenších zemí na světě? Užijte si svou dovolenou naplno! Víte, jak se chovat a na jaké počasí se můžete připravit? Níže najdete informace o jídle, cenách a bezpečnosti. Dejte si pozor na žvýkání!

Počasí

Typické je vlhké a teplé počasí během celého roku, průměrné teploty se pohybují od 24 do 34 stupňů. Nejlepším měsícem pro návštěvu je únor a březen. Prosinec je nejdeštivějším, proto se návštěva v tomto měsíci nevyplatí. Jídlo v restauraci vyjde na 300 korun, 1 jízdenka stojí okolo 30 korun a nápoje zhruba 150 korun.

Peníze a ceny

Měnou v tomto městě je singapurský dolar, který se dělí na centy. Nízkorozpočtového cestovatele den v Singapuru vyjde zhruba na 2700 korun denně, kdo si chce dopřát luxus, musí si nachystat okolo 6000 korun.

Milovníci mořských plodů mohou slavit

Kuchyně je velmi různorodá. S mořskými plody se setkáte na každém rohu, Singapur je jimi proslulý. Kdo těmto pokrmům neholduje, může se těšit na maso, růži, nudle a mnoho dalšího. Najdete zde mnoho restaurací, které se specializují na určitou kuchyni.

Na ulicích najdete mnoho stánků s čerstvým ovocem. Mezi nejčastější se řadí známý ananas a mango, najdeme zde také ovoce, které pro nás není tak typické. Velmi populární je mangostana, chlebovník nebo láhevník. Dále zde najdete durian, jehož konzumace je kvůli jeho zápachu zakázaná ve veřejné dopravě a veřejných budovách.

Bezpečnost

Singapur je pro cizince bezpečný, procházet se zde můžete beze strachu ve dne i v noci. Ale i tak se nemá nic podceňovat, obezřetní bychom měli být kdykoliv a kdekoliv.

Co se týká bezpečnosti jídla, Stánky jsou vhodné k ochutnání místního jídla, nemusíte mít strach. Orientovat se můžete pomocí písmen A, B, C, D, které označují hygienické zabezpečení. Nejlepší kvalita je A, nejhorší potom D.

Pozor na odplivnutí!

Za odplivnutí na singapurské ulice hrozí tučná pokuta, zaplatit můžete až 1000 dolarů. Zakázané jsou také žvýkačky, můžete je koupit pouze v lékárně na předpis.