Představitelka Xeny v mládí trpěla bulímií. Dnes je z ní blondýnka a byla zařazena mezi 50 nejkrásnějších lidí světa

Představitelka Xeny v mládí trpěla bulímií. Dnes je z ní blondýnka a byla zařazena mezi 50 nejkrásnějších lidí světa
Za časů dávných bohů, hrdých náčelníků a králů zrodila neklidná země hrdinku, mocnou princeznu Xenu, která spolu se svou věrnou společnicí Gabrielle měnila svět. Lucy Lawless se stále věnuje herectví, její prioritou je ale rodina.

Lucy Lawless se narodila na Novém Zélandu do početné rodiny, vyrůstala s dalšími pěti sourozenci a možná proto měla v sobě odjakživa zabudovanou jakousi divokost. K herectví jí to táhlo odmalička. Ve svých deseti letech si poprvé zahrála dětskou roli v muzikálu, navštěvovala herecké kurzy a později se dostala také na hereckou školu v Aucklandu. 

Čtěte také: Vzpomínáte na kluky z ViralBrothers? Mrkněte, jak dnes vypadají, proč sekli s YouTube a čím se dnes živí

Začátky kariéry a bulimie

Ačkoliv je Lucy Lawless neobyčejně krásná žena, se svými 180 cm a silnou postavou nezapadala do tehdejšího vnímání ženské krásy a v dospívání trpěla poruchou příjmu potravy. Několik let s bulimií zápasila, nakonec se jí podařilo poruchu přemoci a splnila si svůj herecký sen. V roce 1997 byla dokonce časopisem People zařazena mezi 50 nejkrásnějších osobností světa.

Lawless hrála od malička v různých malých divadlech, její debut na obrazovce přišel v roce 1990, kde si zahrála v několika epizodách sitcomu Funny Business. V seriálu bodovala a rozhodla se posunout svou kariéru tím, že se přestěhovala do Kanady, kde nadále studovala herectví. Mezitím se objevila v malých roličkách nejrůznějších seriálů a filmů, na větší roli ale stále čekala.

Čtěte také: Sean Gunn: Kirk z „Gilmorových děvčat“ se díky seriálu později dostal až do Avengerů. Jak dnes vypadá?

Princezna bojovnice

Postava princezny Xeny se nejdříve objevila v seriálu Herkules. Xena byla u fanoušků natolik oblíbená, že se o ní tvůrci rozhodli natočit samostatný seriál. V té době však princeznu hrála britská herečka Vanessa Angel, ta se ale zranila a nemohla točit, a tak byla do role dosazena právě Lucy Lawless, původně blondýnka, která si kvůli Xeny musela barvit vlasy. 

V roli krásné a nebojácné princezny bavila diváky po celém světě během let 1995 až 2001, a vlastně ještě dlouho potom. Faktem ale je, že tato role je pro Lucy Lawless určitě nejúspěšnější ze všech. Po Xeně hrála například ve Spider-manovi nebo v seriálu Battlestar Galactica, žádná z těchto rolí ale nebyla tak úspěšná.

Čtěte také: Jak se změnila a co dnes dělá Chelsea z Dva a půl chlapa? Před slavnou rolí s herectvím málem sekla

Lucy Lawless se dvakrát vdala. Poprvé za Gartha Lawlesse, svého dlouhodobého přítele, se kterým má dceru Daisy. Manželství se ale po několika letech rozpadlo. V současnosti žije se svým druhým manželem Robertem Tapertem, se kterým už 23 let tvoří pár a mají spolu dvě děti.

Čtěte také: Jak dnes žije Hugh Laurie alias Dr. House ze stejnojmenného seriálu? Válí ve sci-fi seriálu