Investování do realit již není možnost pasivního příjmu jen milionářů. Postačí vám i pár stovek korun

Investování do realit již není možnost pasivního příjmu jen milionářů. Postačí vám i pár stovek korun
Doby, kdy jste museli vlastnit nemovitost, abyste z ní mohli čerpat peníze, jsou oficiálně pryč. Navíc nyní je ta nejlepší doba na investování do realit, neboť nové nemovitosti se nestaví a ceny nemovitostí nejspíše vzrostou. Jak investovat již za pár korun?

Zbohatnout nikdy nebylo jednodušší

Podle ekonomů se očekává velký nárůst hodnot jednotlivých nemovitostí, čehož radí využít těm, kteří přemýšlejí nad investicí. Dnes máme více možností než kdy jindy, jak investovat, přestože nejsme nejbohatší. Chcete-li investovat, můžete tak učinit pomocí jedné z následujících metod.

Výhodné jsou investiční fondy

První věc, která vás může napadnout, je koupit si část akcií nemovitosti. K tomu jsou určeny REITs, což je zkratka pro realitní investiční trusty. Skvělá volba, nemůžete-li si vybrat určitou nemovitost. Peníze, které investujete, se rozhodí na burze hned do několika nemovitostí. Je to relativně bezpečný způsob, jak investovat do realit, neboť tato možnost zde existuje již delší dobu.

Na podobný způsob vznikly i investiční fondy. Ty se stávají ještě oblíbenějšími než REITs, už jen proto, že většina těchto fondů cílí na investory, kteří s investicemi začínají a mají hodně omezené finanční prostředky. Ty nejlevnější z nich vás požádají pouze o pár stovek korun měsíčně, což je dobrá nabídka. Nejlepší investiční fondy jsou ty, které se nezaměřují pouze na jeden typ nemovitostí, ale investují hned do několika typů.

Rizikovější je spojit se s jinými lidmi a investovat společně

A to jak s přáteli či rodinou, tak s úplně cizími lidmi. Ve druhém případě však budete mít tu výhodu, že vše bude řádně zaznamenáno a máte se čím ohánět, dojde-li k obohacení někoho jiného vaším dílem. A o co se tedy jedná? Spojení financí s lidmi, které znáte, je vůbec nejrizikovější ze všech možností nehledě na výsledek investice. Jakmile totiž dojde na peníze, z těch andílků, kteří by vám nikdy neuškodili, se mohou stát ďáblíci, kteří seberou peníze a zmizejí neznámo kam. Proto si dejte pozor, jakmile vás napadne přispět ve více lidech rovným dílem a následně investovat společně.

Existují ale i tzv. větší dohody. Zaplatíte určitou sumu (nejnižší se pohybují kolem 10 000 Kč) a stanete se, společně se spoustou dalších lidí, spoluvlastníky nemovitosti. Tento způsob ale funguje spíše v zahraničí, zde v Česku takový způsob není zcela běžný. Zároveň si zjistěte, zda na tento způsob investování do té které nemovitosti musíte být akreditovaný investor či nikoli, abyste se vyhnuli pozdějším problémům.

Nejlepší je investovat společně s někým, koho znáte. Ale pozor, musíte k němu mít velkou důvěru
Nejlepší je investovat společně s někým, koho znáte. Ale pozor, musíte k němu mít velkou důvěru | Zdroj: racorn / Depositphotos

Již se nemusíte snažit, abyste investovali

A to díky investičním portálům, kteří vše ochotně vyřídí za vás. Vy pouze zadáte požadavek a už se o nic nestaráte, pouze čekáte na peníze v případě, že se vám opravdu zadaří. Nemusíte hodiny přemýšlet, kam investovat a jak to provést. Jedním z těchto projektů je Fintown, který vám ročně může vynést obrat až 12%.

Jak jsme mohli vidět, investování do realit nikdy nebylo jednodušší ani přístupnější. Záleží jen na vás, zda si peníze uschováte na bankovním účtu nebo s nimi budete manipulovat jiným způsobem.

Zdroje článku: