Býci jako partneři: Čím vás ve vztahu potěší a čím naopak odradí?

Býci jako partneři: Čím vás ve vztahu potěší a čím naopak odradí?
Býci patří mezi zemská znamení, takže přemýšlí spíše prakticky, drží se při zemi a jistota je pro ně důležitou životní hodnotou. Jejich vztahy jsou většinou stabilní a dlouhodobé, protože se do nich pouští, jen když to s někým myslí skutečně vážně. Jak se ale jako partneři chovají?

Stabilita a jistota v životě i vztahu

Býci jsou jedno z nejspolehlivějších a nejstabilnějších znamení zvěrokruhu. Právě proto hledají jistotu a stabilitu i ve vztahu. Potřebují se totiž něčeho chytit. Nestálost a nejistota je umí naprosto vykolejit, takže hlavně kvůli tomu jsou jejich vztahy většinou dlouhodobé a se svými partnery si snaží vytvořit silné pouto, které jen tak něco nepřetrhne. Jsou velmi klidní a i v krizových situacích si umí zachovat chladnou hlavu a přemýšlet rozumně.

Nečekejte s nimi ale žádná dobrodružství. Mají rádi své rutiny, na které spoléhají a které jim přináší klid. Ty nezmění, ani kdyby vás milovali sebevíc. Musíte je tedy pochopit nebo alespoň tolerovat, protože na své rituály jsou neskutečně vázaní. Jsou to ale také velcí požitkáří, milují pohodlí a mají smysl pro estetiku, takže se s nimi nudit nebudete.

Prožijete s nimi spoustu příjemných dobrodružství v každodenním životě. I večer s filmem si totiž umí vychutnat tak, že si ho užijete ještě více než drahou exotickou dovolenou.

Pod tvrdou fasádou jsou vnímaví a citliví

Býkům může trvat dlouho, než si k vám najdou cestu a než se vám opravdu otevřou. Navenek proto mohou působit chladně a uzavřeně. Když je ale blíže poznáte, zjistíte, že ve skutečnosti jsou mnohem citlivější, než by se dalo čekat. Jsou to velcí romantici a kladou důraz i na ty nejmenší detaily. Pokud se jim líbíte, vnímají téměř každý váš pohyb a pamatují si přesně, co máte rádi a čím vám mohou udělat radost.

Mají v sobě spoustu lásky, ale trpělivě čekají, než ji s někým začnou sdílet. Ve vztahu vás proto pravděpodobně překvapí svou vášnivostí a náklonností. O své partnery rádi pečují a snaží se jim dopřát jen to nejlepší. Potřebují ale také ujišťovat, že si toho, co dělají, vážíte. Budou nadšení, když jim vaši lásku projevíte nějakým romantickým gestem.

Umí být majetničtí a žárliví

Pokud se ale ujištění a projevů lásky nedočkají, mohou se stát spíše majetnickými než milujícími partnery. Sami totiž do vztahu dávají tolik a jsou svým partnerům naprosto oddaní a věrní. Vztahy berou vážně a často na nich staví všechny své plány do budoucna. Není tedy divu, že když si partneři jejich úsilí neváží, Býci začnou dávat najevo svůj nesouhlas. Také se bojí, že pro ně nedělají dost a že je brzy opustí. Často proto žárlí a může to dojít až k paranoidním myšlenkám.

Postačí jim jen, když s nimi budete trávit více času a ukážete jim, jak moc je máte rádi. To je uklidní a začnou si o něco více věřit.

Vytrvalost nebo tvrdohlavost?

Jak určitě víte, pokud nějakého Býka znáte, zrozenci tohoto znamení jsou velice vytrvalí, a když se odhodlají něco udělat, dosáhnou toho za každou cenu. Nevadí jim, když se po cestě budou muset vypořádat s řadou překážek. Prostě se nevzdávají a dokáží tvrdě pracovat celé měsíce jen proto, aby dosáhli svého cíle. Za jiných okolností by se o nich dalo říct, že jsou poměrně líní a bojí se riskovat. Když se však pro něco rozhodnou sami a řeknou si, že to dokážou, jde o něco úplně jiného.

Takové chování však ve vztahu nemusí být vždy příjemné. Nejsou totiž moc ochotní domluvit se na kompromisu a dokážou se tedy hádat celé hodiny, dokud nedosáhnou svého. Jsou tedy i trochu manipulativní a je proto důležité si ve vztahu stanovit určité hranice a řešit všechny neshody v klidu.

Co od vztahu očekávají?

Jak už bylo řečeno, Býkům trvá déle, než se s někým seznámí natolik, aby mu projevili svou lásku a ukázali svou pravou stránku. Může to být dokonce i několik let. Díky tomu jsou však jejich vztahy stálé a často vydrží na celý život. Trpělivě je totiž budují a nikam nespěchají.

Od svého partnera na oplátku očekávají pochopení pro své rutiny a rituály, které jim udávají jejich každodenní rytmus. Zároveň potřebují někoho, kdo jim bude projevovat lásku a nebude ohrnovat nos nad milými romantickými gesty, která mají býci v lásce. Jejich nejbližší by jim také měli být podporou a pomáhat jim v dosahování cílů a snů, ne je od nich odrazovat. To by se jim ale s Býčí tvrdohlavostí a neodbytností pravděpodobně stejně nepodařilo.

Ve vztahu s Býkem je důležité především pochopení, komunikace a vzájemná tolerance. Tím docílíte klidného a romantického vztahu, o kterém Býci odjakživa sní.