Čokoládové lanýže, které zvládnete v předvečer oslavy

Čokoládové lanýže, které zvládnete v předvečer oslavy
Chystáte oslavu a zapomněli jste na dezert? Nemějte žádné starosti, stačí vám kvalitní čokoláda, kakao, smetana a luxusní dobrota je co nevidět na světě.

Na výrobu asi 30 lanýžů budete potřebovat:

  • 2 šálky smetany ke šlehání (můžete nahradit plnotučným kokosovým mlékem)
  • 600 g kvalitní čokolády s minimálně 50 % obsahem kakaa
  • 2 hrnky neslazeného kakaového prášku
  • 1 vanilkový lusk

Postup:

Do velké mísy nalijeme smetanu, přidáme čokoládu a kakao. Vanilkový lusk rozřízneme a vydlabeme semínka, přidáme ke smetaně. Mísu vložíme do rozehřáté vodní lázně a šleháme metličkou, dokud se směs nestane hladkou a lesklou. 

Poté směs přikryjeme potravinářskou folií a chladíme alespoň 4 hodiny.

Jakmile čokoláda se smetanou ztuhnou, nabíráme hmotu lžičkou a tvoříme kuličky, které ihned obalíme v kakau, kokosu nebo cukru. 

Čokoládové lanýže skladujeme v lednici a podáváme chlazené.

 

Zdroj: