Orisha horoskop – že jste o něm neslyšeli? Co o Vás napoví?

Orisha horoskop – že jste o něm neslyšeli? Co o Vás napoví?
Starověký brazilský horoskop Orisha je jedním z těch horoskopů, které jsou nejméně známé na světě, a přesto se o něm stále můžeme dočíst.

Orisha horoskop a jeho původ

Zakladatelé tohoto horoskopu se původně objevovali na území Afriky, doba otroctví však způsobila, že byli přemístěni na Kubu.

Tam před staletími vznikl systém horoskopu, který se v tamějším společenství využívá dodnes. Orishové byli polobožské bytosti, z nichž každý měl své jméno a přiřazené datum narození. Podle tohoto určení vzniklo tucet znamení, ve kterých se můžete nalézt.

Ochosi (21. ledna - 19. února)

Tito lidé jsou rozenými optimisty, kteří mají chuť se neustále někam posouvat, a to jak po fyzické, tak po duchovní stránce. Jejich znamení je předurčuje k úspěchu, talentu i finanční stabilitě. Jednoduše dosahují svých cílů, mají štěstí v lásce a rádi se obklopují hojností.

Inle (20. února - 21. března)

Pokud jste se narodili ve znamení Inle, Vaše štěstí můžete nalézt v lidovém i praktickém léčitelství. Jde Vám, ale i uzdravování duše. Můžete být dobrými psychology či kouči. Jste ochotni pomoci všem, kdo to potřebují. Myslete však i na sebe.

Oggún (22. března - 20. dubna)

Lidé narození v tomto znamení jsou plní síly, vitality a životní energie. S tou pak lehce vytvářejí vlastní projekty, plní své cíle a naplňují své ambice. Jsou vrozenými vůdci, které v jejich činnosti podporuje jejich přirozená moudrost. Jsou mistry ve formování vlastního já.

Oko (21. dubna - 21. května)

Představitelé toho znamení mají silně vyvinutou intuici, skrze tvrdou práci a vlastní vývoj jdou za dosažením svého cíle. Mají rádi kolem sebe ticho, klid, lásku a taky situace, které mohou mít pod kontrolou. Vědí si rady i se situacemi, které se mohou zdát na počátku neřešitelné.

Elegguá (22. května - 21. června)

Znamení, ve kterém jsou jeho zrozenci ztělesněním pravdy a poctivosti. Jednají v konfliktech vždy tak, aby vyústily ve společné řešení, nikoli v dlouhotrvající spor. Jsou výřeční a jemní zároveň. Mezi jejich slabé stránky patří nerozvážnost, povrchnost a neklid.

Oshún (22. června - 23. července)

Těmto lidem je vlastní všechno to, co má, co dočinění s láskou, vášní a touhou. Jsou citliví a na prvním místě se řídí pocity nikoli hlavou. Ve vztahu s nimi se jejich partner cítí výjimečně a je neustále zahrnován láskou.

Changó (24. července - 23. srpna)

Lidé narození ve znamení Changó jsou plni velkého odhodlání, což je někdy může v očích ostatních zobrazovat jako povrchní a arogantní jedince. Jsou kreativní a rádi se odlišují od ostatních. Mají bohatý svůj vnitřní svět, jsou zajímavými partnery a dobrými organizátory.  

Yemanyá (24. srpna - 23. září)

Tito lidé milují přírodu a zvířata, jsou přátelští k ostatním, pracovití. Pro dnešní moderní a zrychlenou dobu mají velkou výhodu, protože lehce ovládají multitasking (dělají víc věcí najednou).

Obatalá (24. září - 23. října)

Těm, kteří se narodili pod záštitou Obatalá slouží v hojné míře zdraví i štěstí. Jsou velmi společenští, umí pracovat v týmu, jsou úspěšní v mezilidských vztazích. Milují umění a jsou sami obdařeni talenty. Nejlépe jejich přednosti vystihuje psaní, fotografování či hudba. Rádi se nechávají obdivovat.

Orula (24. října - 23. listopadu)

Lidé, ze kterých už na první pohled čiší klid, moudrost a velkorysost. Umí vyčnívat z davu v dobrém slova smyslu. Jsou duchovními průvodci pro své okolí, mohou se spolehnout na svoji intuici. Smyslem jejich života bývá vlastní seberozvoj a duchovní praktiky. Jsou považováni za úžasné milence.

Babalú Ayé (23. listopadu - 21. prosince)

Jedná se o jednotlivce se zvláštním darem, pokud jde o léčení druhých, a to jak na těle, tak na duši. Jsou skvělými poradci a jsou šťastni, pokud je jejich okolí spokojené. Obecně hýří optimismem i racionalitou.

Agayú Sola (22. prosince - 20. ledna)

Tito lidé mají obvykle abstraktní myšlení, ctí tradice a rádi šetří peníze. Často se vydávají pomáhat lidem, stávají se lékaři, vědci, duchovními učiteli, psychologickými poradci. Někdy pro ně může být přílišná zodpovědnost za ostatní vysilující.

 

Zdroj: