Astrologie jako pomocník při plánování dítěte. V Americe zohledňuje znamení miminka 1 z 5 rodičů

Astrologie jako pomocník při plánování dítěte. V Americe zohledňuje znamení miminka 1 z 5 rodičů
Budoucím rodičům jde při zakládání rodiny samozřejmě především o zdraví a štěstí dítěte. Nicméně, když si můžete dopředu naplánovat datum narození miminka, přichází na scénu několik zajímavých faktorů. Jedním z nich je právě astrologie a budete překvapeni, kolik lidí na ni dá ještě před početím.

Komu záleží na znamení, ve kterém se dítě narodí?

Společnost Angara.com před rokem uspořádala průzkum, ve kterém odhalila, že při plánování dítěte bere astrologii v potaz jeden z pěti Američanů. Průzkumu se zúčastnilo 2000 lidí různých věkových kategorií i generací. Ne všichni na astrologii ale dali.

Nejvybíravější a nejvíce zaujatí astrologií byli rodiče z řad mileniálů. Tito lidé se narodili mezi lety 1981 a 1996 a pohybují se tedy v rozmezí 26 až 41 let. 31 % z nich uvedlo, že by při plánování těhotenství vzalo astrologii v potaz. Podobně na tom je také generace Z, ve které je jejím nejstarším členům teprve kolem 25 let. 25 % těchto mladých uvedlo, že by v budoucnu při plánování rodiny astrologii také zohlednilo.

Nejmenší zájem o astrologii naopak projevila generace Baby Boomerů neboli lidí ve věku kolem 57 až 75 let. Jen 5 % z nich v průzkumu uvedlo, že by se obrátili na astrologii.

Kromě otázky dětí se průzkum zabýval také tím, jakou roli hraje astrologie v životech lidí. Věří v ni více než polovina dotázaných (53 %) a nejčastěji se mezi nimi objevují Býci, Blíženci a Vodnáři. Pochybovačně se k ní staví naopak Lvi, Kozorozi a Štíři.

Co k tomu rodiče vede?

Odpověď na tuto otázku je vlastně opravdu jednoduchá. Pokud rodiče v astrologii věří, poté se jí při plánování miminka snaží využít k tomu, aby byl jejich budoucí vztah s dítětem vyvážený, harmonický a aby měli společné vlastnosti, které povedou k vzájemnému porozumění. Pokud se o to mohou jen pokusit, tak proč by takovou šanci měli zahodit?

K vypočítání vhodného termínu početí podle vašeho vysněného znamení existuje celá řada kalkulaček a tabulek, které najdete zdarma na internetu.

Někteří jdou však ještě do větší hloubky a studují všechny faktory, které mohou narození dítěte ovlivnit. Nejdůležitější je v tomto ohledu měsíční znamení, protože představuje rodičovství a děti. Pomocí fází měsíce se poté dá určit nejlepší čas k početí.

Důležitý je také ascendent, který má na starost plodnost a vývoj dítěte. K pochopení těchto podrobných faktorů vašeho osobního horoskopu a jejich vlivu na těhotenství a rodičovství je třeba zajít k astrologovi, který vám udělá podrobný výpočet a vše vysvětlí.

O pokus o znamení, které si u dítěte přejete, vám však postačí jednoduchá internetová kalkulačka. Samozřejmě datum narození nakonec vyjít nemusí, ale máte k tomu poměrně velkou pravděpodobnost. Nakonec ale nezáleží, na tom, jestli vaše dítě bude Lev nebo Rak. Pomocí astrologie mu budete moci lépe porozumět a pracovat na vašem společném vztahu, ať se narodí kdykoliv.

Jaká znamení jsou nejoblíbenější?

Nakonec se podíváme i na to, jaká znamení patří mezi ta nejžádanější a proč si rodiče pro své děti vybírají právě je. 

Vzdušná znamení (Blíženci, Váhy a Vodnář) rádi zůstavají u svého živlu a často tedy chtějí, aby jejich děti patřily do jednoho z těchto tří znamení. Rádi to však zkouší také s ohnivými znameními (Beran, Lev, Střelec), jejichž výchova může být hodně náročná, ale užijí si s nimi spoustu zábavy.

Vodní (Rak, Štír, Ryby) a zemská (Býk, Kozoroh, Panna) znamení se nejlépe vyváží navzájem, takže pokud nechtějí zůstat u svého, často si přejí vychovávat děti druhého živlu. Ohnivá znamení nejraději vychovávají děti svého živlu, protože jsou stejně divoké a nezkrotné jako oni sami.

V již zmiňovaném americkém průzkumu však vyšlo najevo 5 znamení, která si dotázaní přejí pro své děti nejvíce. Patří mezi ně Blíženci, Lev, Beran, Vodnář a Býk. Vzhledem k tomu, že se tři z nich řadí i mezi ty, které astrologii věří nejvíce, to bude asi také tím, že rodiče chtějí, aby se jejich děti narodili ve stejném znamení jako oni. Dává to smysl, protože budou mít podobné vlastnosti a budou podobně vnímat své okolí.

Astrologie nám tedy dává celou řadu možností, a když se rozhodnete, že ji vezmete v potaz i při plánování dítěte, nastává složitá fáze vybírání. Nenechte se tím však stresovat, své dítě přeci budte mít rádi, ať spadá pod jakékoliv znamení. Astrologie je jen pomůckou, která vám může poradit a trochu ulehčit rodičovství. Tak co? Zkusíte to i vy?