Jak zařídit zdravý životní styl svým dětem?

Jak zařídit zdravý životní styl svým dětem?
Dejme dětem to nejlepší a podpořme jejich zdravý životní styl, který si odnesou do svého života. Neznamená to, že už jim nikdy nedopřejete kousek čokolády anebo oblíbený džus, ale že podpoříte správné stravovací návyky a dostatek pohybu.

Zaveďte tedy pět jídel denně:

  • snídaně,
  • dopolední svačina,
  • oběd,
  • odpolední svačina,
  • večeře.

Kombinujte

Položme si otázku – kdybychom věděli to, co o zdravém životním stylu víme dnes, chtěli bychom se stravovat v dětství stejně? Správná strava dokáže kouzla. Začněte vydatnou snídaní a buďte kreativní. Viděli jste food art? Jedná se o styling pokrmu. Děti milují barvy a hravost. Dopřejte to vašim dětem i na talíři. Strom z chleba ozdobený lahodnou zeleninou vykrájenou na hvězdičky, kolečka nebo čtverce? Inspirujte se na internetu a uvidíte, jak se bude dítě na snídani těšit.

Zdroj: Autor: Anastasia_Panait / Shutterstock

Ve francouzském stylu

Ranní porci zeleniny máme za sebou a přichází svačina. Tu zařaďte, pokud je vaše dítě ranní ptáče a mezi snídaní a obědem uběhne více jak 3 hodiny. Stačí ovoce či bílý jogurt oslazený marmeládou.  S obědem si vyhrajte, dělejte si plány a střídejte použité suroviny. Dbejte na to, aby u něj mělo dítě k dispozici i kousek čerstvé zeleniny.

Večer patří rodině

Odpolední svačina má být opět menší, pouze na zahnání hladu. Výborné jsou například domácí ovesné sušenky s ovocem a mléčným produktem. Teplá večeře je tou nejlepší volbou. Využijte polévku od oběda. Jezte společně u jednoho stolu - dítě bude více motivované, pokud uvidí, že vy jíte to samé, a navíc to vaši rodinu stmelí.

S obědem si vyhrajte, dělejte si plány a střídejte použité suroviny. Dbejte na to, aby u něj mělo dítě k dispozici i kousek čerstvé zeleniny.

A jak se staráte o životní styl svých dětí vy?

Zdroj:

  • autorský text