Víte, jakého elementu je vaše znamení zvěrokruhu? Možná jste právě vzdušné znamení

Víte, jakého elementu je vaše znamení zvěrokruhu? Možná jste právě vzdušné znamení
Připadáte si někdy ztraceni ve svých myšlenkových pochodech? Ale bez problémů zazáříte na každé párty? V tom případě jste nejspíše vzdušné znamení, které však válčí i se svými démony. Jakými a jak se jim ubránit? I to se dozvíte v tomto článku.

Co charakterizuje znamení vzduchu?

Vzdušná znamení jsou vůdci společnosti, mají schopnost vidět situace z intelektuální perspektivy, aniž by je ovládly emoce. Srší neotřelými nápady, touží po úspěchu a soustředí se na sebemenší detaily. Jsou také extrémně společenští, dokážou vyjít s kýmkoliv, jsou mistři mluveného slova a vědí, jak se pomocí vtipů dostat z nepříjemných okamžiků.

Jejich okouzlující povaha jim zajistí zdar na jakémkoliv společenském setkání. Oproti ostatním elementům působí chladně, jelikož emocím nepřikládají velkou váhu, i díky tomu jsou však spravedliví a nedělá jim problém odpouštět.

Patříte mezi vzdušná znamení?

 

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Jste proměnlivé vzdušné znamení, což znamená, že jste flexibilní a jen tak něco vás nerozhází. Máte schopnost porozumět situacím na míle daleko a snadno se rozhodujete. Díky dualistické povaze přijímáte běh života a na konkrétní situace nahlížíte ze všech stran. Jste těmi, za kterými druzí přichází se žádostí o radu, neboť máte o všem přehled.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Jste známi pro svou schopnost spravedlivě se rozhodovat, ač je u vás rozhodování dlouhodobý proces, neboť nahlížíte na věci z více stran a někdy tíhnete k nerozhodnosti a raději si jdete k druhým pro radu. Chtěli byste pomoci utvářet svět, proto často kritizujete umění či společnost a nabízíte nová řešení a postupy.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Situace, vztahy a novinky zpracováváte hlouběji a pomaleji než ostatní vzdušná znamení, protože se soustředíte na celkový obraz a snažíte se zjistit co nejvíce informací, které vám pomohou se posunout a něco se přiučit. Jako fixní vzdušné znamení jste občas tvrdohlaví a rádi předáváte své znalosti ostatním, i když o ně nestojí.

Jak můžete jako vzdušné znamení najít rovnováhu?

Někdy jste přehlceni myšlenkami a chodíte s hlavou v oblacích. Zaneprázdněná mysl vám nedovolí spát a energii vám bere i přílišný společenský kontakt, textové zprávy a emaily. Potřebujete zklidnit svoje tělo i tok myšlenek. Omezte kofein a další stimulanty, odpočiňte si od záplavy informaci, vypínejte si před spaním mobil a věnujte se nějaké relaxační činnosti, dechové meditaci nebo jen chvíli pozorujte mraky na obloze.

Jak se hodí ostatní elementy ke vzduchu?

Vzduch a vzduch

Dvě vzdušná znamení tvoří nestálou kombinaci, ve které mohou oba partneři mluvit celé hodiny, aniž by se někam posunuli, a šeptat si sladká slůvka bez dopadu na emoce druhého. Navzájem se vyčerpávají neschopností na chvíli mlčet a potlačit sarkastické komentáře.

Vzduch a země

Tato kombinace bude těžit z dobré komunikace, která bude obzvlášť potřeba pro hledání kompromisů, neboť myšlení vzduchu a země se velmi liší. Vzdušné znamení může být v lásce loajální a oddané, což je přesně to, co zemské znamení potřebuje.

Vzduch a voda

Partneři tohoto spojení se budou navzájem usměrňovat v pocitech a myšlenkách. Vodní partner pomůže vzdušnému najít cestu k emocím a vzdušný bude naopak vodního povzbuzovat ve vytváření odstupu a intelektuálním řešení problémů.

Vzduch a oheň

Vzduch a oheň tvoří dynamické kombo, kde vzduch bude logickým přístupem usměrňovat oheň na cestě k úspěchu a oheň dá vzduchu pocit poslání a účelu a pomůže mu uspořádat běh myšlenek a nahromaděných informací.

 

Zdroje: