Mayský horoskop. Jste opice, nebo had?

Mayský horoskop. Jste opice, nebo had?
Horoskopy od svých prvopočátků sloužily lidem k uspořádání jejich života, ti se pak pokoušeli sladit jej s lunárními cykly. Věděli, že nastavením této harmonie mohou dosáhnout spokojeného života, po kterém i dnes všichni toužíme.

Kde se vzala Mayská znamení zvěrokruhu?

I Mayská kultura objevila, že při pozorování noční oblohy je postavení hvězd cyklické a dobrala se tak k velmi podrobnému systému, který lidem pomohl předpovědět deště i sucha.

Uměl, ale také odhadnout osobnost člověka. Mayská kultura využívala moci horoskopů, jak k materiálnímu, tak i k duchovnímu rozkvětu lidského života a společnosti.  

Pojďme se společně podívat na to, jaké má Mayský zvěrokruh znamení. Najdete se v nich?

Opice (10. ledna – 6. února)

Lidé narození pod tímto znamením jsou ve své podstatě velmi optimističtí a jejich umem je překonávání překážek, které jim život postaví do cesty. Z každé těžkosti, která jim v životě vyvstane, umí vytěžit maximum a být tak zase o něco silnější. Jsou originální a kreativní. Touží ve svém životě po svobodě.

Sokol (7. února – 6. března)

Toto znamení předurčuje člověka k odvaze, flexibilitě a velké motivaci při plnění vlastního cíle. Lidé, kteří mají silnou osobnost, jsou často ve vedoucích pozicích, a to jak v osobním, tak i v profesním životě.

Jaguár (7. března – 3. dubna)

Jaguáři jsou lidmi věrnými a milujícími, jsou dobrými přáteli a sami jich mají kolem sebe dostatek. Jsou silnými osobnostmi, které milují nezávislost, umějí se postavit sami za sebe, k čemuž jim dopomáhá jejich tvrdohlavost a samolibost.

Liška (4. dubna – 1. května)

Lidé ve znamení Lišky, jsou stejně jako ona mazaní, oplývají vysokou inteligencí, mají schopnost řešit složité úkoly. Jsou ke svému okolí empatičtí a emoce na ně mají velký vliv. Jsou lidmi velkorysými, kteří kdykoli podají pomocnou ruku.

Had (2. května – 29. května)

Tito lidé jsou velmi citliví. Pokud se cítí ohroženi, reagují instinktivně, což může vést k tomu, že nechtěně svému okolí ublíží. Naopak jsou ochranářští vůči svým rodinným příslušníkům a dokáží jít takzvaně přes mrtvoly, pokud se někdo dotkne jejich rodiny.

Veverka (30. května – 26. června)

Jako Veverky jste velmi společenští a rádi se obklopujete lidmi, jste inteligentní a vysoce intuitivní. V životě se nehrnete za vysokými cíli a ke štěstí Vám stačí maličkosti, jako je klid a pohoda v rodinném životě.

Želva (27. června – 25. července)

Tito lidé jsou ztělesněním dobroty a citlivosti. Jejich životní prioritou je milující rodina. Jsou to lidé emocionální, kteří potřebují ke své spokojenosti, lidskou přítomnost. Potěšit je, je velmi jednoduché. Jejich štěstí se skládá z maličkostí. Na druhé straně v sobě nesou spoustu strachů, díky nimž nemohou v životě dosáhnout velkých věcí, které si stanovili. 

Netopýr (26. července – 22. srpna)

Tomuto znamení nechybí charisma, proto se lidé ve znamení Netopýra lehce dostanou na vedoucí pozice a umožní jim také šplhat po společenském žebříčku nahoru. Jsou to lidé společenští, kteří jsou neustále v pohybu s vidinou nových zážitků a zkušeností. Svým chováním se mohou zdát ješitní, ale v hloubi duše své blízké milují.

Štír (23. srpna – 19. září)

Charakteristiku toho znamení bychom mohli přirovnat k charakteristice Štíra podle klasického kalendáře. Lidé velmi inteligentní, avšak kritičtí ke svému okolí. Jsou energičtí, stydliví a záhadní zároveň. Vždy je těžké odhalit, co si zrovna myslí.

Jelen (20. září – 17. října)

Toto znamení v sobě ukrývá mnoho strachů a raději se uzavírá do samoty. Cítí se bezpečně ve svém vlastním prostředí. Jsou to lidé křehcí a citliví, je velmi snadné je milovat, pokud Vám to ovšem dovolí. Ochrana a náklonnost je přesně to, co potřebují.

Sova (18. října – 14. listopadu)

Sovy milují nová dobrodružství a lehce se nadchnou pro nové věci. Jsou moudří a umí snít, touží v životě dokázat velké věci a daří se jim to. Pro ostatní jsou inspirací.

Páv (15. listopadu – 12. prosince)

Stejně jako jejich znamení, chtějí být tito lidé v centru pozornosti a moc nepřemýšlí o tom, jakým způsobem to provedou. Jsou lidmi charismatickými, přitažlivými a jejich touhou je neustále něco měnit.

Ještěrka (13. prosince – 9. ledna)

Ještěrky jsou nejtišším znamením tohoto zvěrokruhu a lehce je ve společnosti přehlédnete. Nemají rádi být středem pozornosti, hledají samotu, jsou introvertní a rádi se zabývají podstatou života v hlubším slova smyslu. Rádi meditují a jen tak pozorují své okolí.

 

Zdroj: