Tři nejděsivější místa na světě aneb odvážili byste se je navštívit?

Tři nejděsivější místa na světě aneb odvážili byste se je navštívit?
Záhady a tajemno lidé milují od pradávna. Někdo si dělá legraci, jiný zase pro svůj zážitek mysteriózní místa přímo vyhledává. Ať tak, či onak, děsivá místa stále lákají nespočet turistů k podívání. My jsme si pro vás připravili tři místa, které svou minulostí děsí už jen při čtení.

Bývalá psychiatrická nemocnice v Gyeonggi, Jižní Korea

Příběh této opuštěné psychiatrické léčebny zní jako učebnicový děj hororového filmu. Podle místní legendy začali pacienti před 10 lety v nemocnici záhadně umírat, to nakonec vedlo k jejímu uzavření. Nyní zde stojí opuštěná špinavá budova, která za svými zdmi ukrývá ty nejznepokojivější zbytky dřívějšího nemocničního života. Nemocnice patří mezi tři nejstrašidelnější místa v Jižní Korei.

La Isla de las Muñecas - jezero Teshuilo, Mexiko

La Isla de las Muñecas neboli Ostrov panenek je morbidním dílem muže jménem Don Julian Santana, který na ostrově žil jako poustevník asi 50 let, a to až do své smrti v roce 2001. Během své doby tam nashromáždil působivě příšernou sbírku rozebraných, rozbitých panenek. Pověsil je na větve stromů kolem ostrova, kde visí dodnes. Celý tento jeho výtvor vypadá velmi znepokojivě. Ačkoliv existuje hned několik verzí legendy ostrova, většina lidí se ztotožňuje s tou, jenž praví, že Don Julian panenky věnoval duchu malé dívky, která se utopila v kanále.

Ostrov Poveglia, Itálie

Tento krásný ostrov je opředen svou děsivou minulostí. V období morové nákazy od 15. do 18. století se ostrov stal jakýmsi karanténním místem pro ty, kteří se morem nakazili. Ostrov se tak stal pohřebištěm, kde zemřelo nejméně 160 000 lidí v tomto jediném období. Aby toho nebylo málo, ve dvacátých letech zde byla otevřela psychiatrická léčebna, v níž jeden z doktorů na lidech prováděl pokusy. Místo toho, aby se nemocným jejich stav zlepšil, naopak se zhoršil. Dnes ostrov zeje prázdnotou, neodváží se na něj ani ti nejotrlejší, kteří záhady přímo vyhledávají.

Navštívili jste už někdy takové podobné místo? Jaké jste měli pocity?