Země bez návalu turistů, se skvělou gastronomií, lahodným vínem a nádhernou přímořskou krajinou – to je Portugalsko

Země bez návalu turistů, se skvělou gastronomií, lahodným vínem a nádhernou přímořskou krajinou – to je Portugalsko
V Portugalsku je po celý rok příjemné počasí. V létě je teplo, ale díky oceánu je vzduch čerstvý a voňavý. Zima je zde mírná. Jaro a podzim jsou ideálním obdobím pro poznání země.

Putování autem je levné a pohodlné

Na putování a poznání krajiny si naplánujte alespoň 2-3 týdny. Letenky jsou mimo sezónu levnější a přímo na lisabonském letišti je autopůjčovna. Auto si můžete zamluvit on-line už z domova.

Portugalsko je i pro Čechy levnou zemí a pokud se vyhnete největším turistickým lokalitám a místo městského centra zamíříte do vyhlášených tržnic, kde se stravují místní lidé, můžete si dopřát i lahůdky z čerstvých ryb, které byste si v ČR kvůli vysokým cenám neobjednali. Skvěle si užijete i kaváren, kávu dostanete za hubičku a ve skvělé kvalitě.

Lisabon

Lisabon je město, které musíte poznat. V posledních letech zde z nevyužívaných budov vzniklo mnoho ubytovacích zařízení, kde si za rozumnou cenu odpočinete a přespíte.

Město je pověstné žlutými tramvajemi, lanovkami a výtahy, které překonávají strmý terén.

Lisabon je nejzápadnější metropolí na evropském kontinentu. Je to město, které přežilo svou smrt. To, když v roce 1755 zasáhlo území silné zemětřesení. Co nezničily otřesy, o to se postaraly velké požáry, a nakonec i vlna tsunami.

Zastavte se ve čtvrti Alfama, je to jedno z mála míst původního města. V úzkých křivolakých uličkách je dnes řada obchůdků, kaváren a barů. Často se zde prezentují zdarma místní umělci.

Porto

Určitě jste někdy ochutnali specialitu země – PORTSKÉ VÍNO. Pokud vás zajímá, kde toto lahodné víno vzniká, určitě si zajeďte do Porta, města obklopeného vinicemi.

Atlantický oceán

Při putování zemí se nezapomeňte osvěžit v chladných vodách oceánu. V Nazaré vám vyrazí dech vlny vysoké až 30 metrů, které jsou zde k vidění hlavně od listopadu do května. Jsou způsobené podvodním kaňonem a využívají je hojně surfaři.

Cestou necestou

Pokud vsadíte na náhodu, určitě narazíte na mnoho malých malebných vesniček, kde můžete přespat v malých barevných domcích nebo ve starých vinných sklípcích přestavených na ubytovací zařízení. Vyspíte se jako v pohádce.