Indonésie – turistická místa, chování místních obyvatel a vše potřebné, co potřebujete vědět k vycestování

Indonésie – turistická místa, chování místních obyvatel a vše potřebné, co potřebujete vědět k vycestování
Indonésie je stát v jihovýchodní Asii. Určitě se vám vybaví známý a oblíbený ostrov Bali, který je cílovou destinací mnoha lidí. Níže najdete tipy a rady ohledně oblečení, zajímavých aktivit a turistických míst, nakupování a dalších věcí.

Počasí a oblečení

Celoročně je zde průměrná teplota od 23 do 30 stupňů. Dlouhé kalhoty, svetry a bundy tedy potřebovat nebudete. Vzhledem ale k místnímu náboženství a zvykům by měly mít ženy zahalená ramena a kotníky, takže nejlepší volbou jsou volné šaty nebo sukně.

Zajímavé aktivity a turistická místa

Na plážích Kuta, Legian a dalších najdete několik škol surfování. Důkladně s vámi projdou zaškolení, ukáží vám různé triky a během celé doby, co budete ve vodě, tak se vám budou věnovat a pomáhat.

Na Bali navštivte Monkey Forest, což je les plný několika druhů opic. Doporučuje se nebrat si brýle a různé doplňky, jako jsou hodinky a řetízky, jelikož opičky rády kradou. Ten den jsem na sobě měla žlutou sukni, takže si mě spletly s banánem a do sukně se trošku pustily.

Sopka Bromo. Asi jedno z mála míst, kde se vám bude hodit bunda. Nejlepší je vyrazit brzo, abyste viděli východ slunce. Do té doby než vyjde, je docela zima.

Kouzlo v sobě také ukrývá hinduistický chrámový komplex Prambanan. Jedná se o jeden z největších komplexů v jihovýchodní Asii a je zapsaný na seznamu UNESCO.

Peníze

Místní měnou je indonéská rupie, kterou bohužel u nás ve směnárnách nemají. Je tedy dobré si vyměnit americké dolary nebo eura, která si vyměníte na místě. Nakupování většinou vyjde levněji než u nás, za málo nakoupíte hodně.

Typická jídla

Rýže, rýže a do třetice zase rýže. Základní potravina, která se na talíři objevuje několikrát denně. S vepřovým masem se kvůli náboženství skoro nesetkáte, časté je maso kuřecí. Jídlo bývá často pálivé.

Najdete zde mnoho druhů ovoce, které u nás skoro neseženete. Jedná se o hadí ovoce, chlebovník, mučenku a zapáchající durian.

Místní obyvatelé

Jsou velmi pohodlní, neřeší moc čas, takže se připravte na to, že na ně budete vždy čekat. Jsou velmi tolerantní a usměvaví. Kriminalita je na nízké úrovni, ale nedoporučuje se chodit samostatně ve večerních hodinách.