Jakými vlastnostmi vynikáte v roli rodičů na základě znamení zvěrokruhu

Jakými vlastnostmi vynikáte v roli rodičů na základě znamení zvěrokruhu
Způsob, jakým přistupujete ke svým dětem z velké míry závisí na datu vašeho narození. Naučte se zvýraznit své silné rodičovské stránky a minimalizovat ty slabé.

Beran

Berani si jako rodiče zakládají na disciplíně a sebekázni. Jsou si jistí tím, že pevná ruka naučí děti předcházet chaotickým situacím a neúspěchu i v dospělém životě. Proto svým dětem vymezují striktní hranice, jejichž překročení důsledně trestají. Rodiče v ohnivém znamení Berana se snadno rozčílí, ale stejně snadno jejich vášeň také vyprchá. I přes vznětlivou povahu má Beran laskavé srdce. S dětmi si rád hraje, bere je na výlety a někdy i sám zapomene, že už není dítětem. 

Býk

Rodiče ve znamení Býka zaujímají ke svým dětem příliš ochranitelský přístup. Zapomínají, že prostřednictvím chyb a zkušeností se děti naučí řešit problémy samy. Přílišná opatrnost rodičů vede děti k přecitlivělosti a závislosti. Měli by se naučit dát dětem větší prostor k nalezení vlastního přístupu ke konfliktům. Dítě v péči rodiče Býka nemá nouzi o fyzický kontakt, avšak někdy se může cítit až příliš sevřené.

Blíženci

Blíženci bývají dobrými rodiči při skutečnosti, že dokážou své děti zapojit do široké škály svých zájmů. Děti mají v oblibě, ale jakoby si vůči nim stále drželi určitý odstup. Někdy si přes všechny své koníčky na děti nenajdou čas a nechávají jim příliš svobody. A tak děti, které od svých rodičů potřebují pevné vedení a dostatek empatie, mohou být poněkud znepokojené. 

Rak

Snad každé dítě by chtělo mít doma rodiče ve znamení Raka. Takoví rodiče totiž mají přirozené pečovatelské vlohy, díky kterým dokáží dokonale uspokojit potřeby svých dětí. Ale s přibývajícím věkem dětí se rodičovská něžná náruč může stát nenápadnou pastí. Příliš opečovávané děti mají problém vyjádřit vlastní názor a postavit se v životě na vlastní nohy.

Lev

Rodič ve znamení Lva bývá ke svým dětem nesmírně ochranářský, ale zároveň náročný. Nešetří štědrostí, city a poctivou péčí. Lev má dojem, že má vždycky pravdu, a tak se jeho děti mohou cítit být zatlačeny do kouta. Mají však k dispozici dostatek svobody, jelikož rodič Lev je velmi zaneprázdněn svou profesí a četnými zájmy.

Panna

Panna v roli rodiče si velmi často a ráda stanovuje pravidla, podle kterých volí způsob výchovy. V první řadě zastává ochrannou či obrannou pozici pro své děti a to zpravidla za každou cenu. Díky tomu mají také v pozdějším věku svých dětí tendence stále ovládat jejich život, většinou k jejich nelibosti. Pro uplatnění svých pravidel používají důmyslně promyšlené výchovné  taktiky, případně zvláštní formy trestů za nesplněné povinnosti či drobné prohřešky.

Váhy

Autoritativní a velmi přísný soudce, to je rodič ve znamení Vah. Takoví rodiče důsledně dbají nejen na své, ale také na společenské postavení svých potomků. Ostřížím zrakem dohlíží na každý jejich pohyb a mají sklony k tomu vybírat jim ty “správné” kamarády z řad jejich vrstevníků. Pečlivě se angažují v nastavování kariérní dráhy svých dětí a za dosažené úspěchy je dokáží dobře ohodnotit. Na druhou stranu, v případě nějakého prohřešku, zejména takového, který by mohl poškodit dobré jméno rodiny, udělují přísné tresty.

Štír

Štíři mají ve výchově jasno. Hned od počátku nastaví jednoznačná pravidla a od dětí očekávají jejich důsledné dodržování. Překročí-li děti hranice, které jejich rodič Štír nastolil, nevyhnou se přísnému trestu. Vše co dělá Štír, dělá vysoce profesionálně, včetně výchovy dětí. Jen si musí dát pozor, aby skrze svůj nekompromisní přístup neztratil ke svým dětem citovou vazbu. 

Střelec

Láska a oddanost ponouká rodiče ve znamení Střelce k velkorysosti a štědrosti vůči svým dětem. Nelpí na důsledné výchově, ale při nečestném jednání bývají přísnými. Snadno se rozruší a při hádkách přestávají vidět důvody, které ke konfliktu vedly. Jejich výzvou je zachovat si  chladnou hlavu a řešit problémy s odstupem.

Kozoroh

Kozorozi jsou ve své rodičovské úloze velmi ambiciózní. Při výchově se nezdráhají použít nátlaku, výhrůžek a přísných trestů. Pokud děti dodržují striktní pravidla svých rodičů Kozorohů, dočkají se rodičovské náklonnosti a vše půjde jako po másle. Avšak je nutné si přiznat, že málokteré dítě je schopno naskočit na vysokou laťku cílevědomých Kozorohů. 

Vodnář

Vodnáři si drží svůj nezávislý postoj i v úloze rodičovské. Své děti nechávají svobodně vyrůst, ale někdy až úzkostně hledí na jejich bezpečí. Pokud se děti záměrně vystavují nebezpečí, rodič Vodnář sáhne po tvrdém postihu. Vede děti k zodpovědnosti, protože nejvíce ze všeho se mu protiví, musí-li své děti sekýrovat. 

Ryby

Jako rodiče jsou Ryby velmi obětavé. Investují značnou energii do výchovy a osobního růstu svých dětí. Svou nezměrnou láskou však mohou způsobit více škody než užitku. Rodiče ve znamení Ryb svým dětem také musí ukázat, že v ně mají důvěru, aby se dokázaly postavit na vlastní nohy.