Dítě ve znamení Vah: Malý kreativec, který si žádá trpělivou a důslednou výchovu

Dítě ve znamení Vah: Malý kreativec, který si žádá trpělivou a důslednou výchovu
Děti narozené ve slunečním znamení Vah pod vedením planety Venuše jsou křehké, avšak vynalézavé bytosti. Všechny děti jsou chtivé pozornosti a rodičovské lásky, ale malé Váhy se jako květiny otáčejí za Sluncem, toužící po neustálé náklonnosti a přízni.

Kreativec s tvůrčí představivostí

Dítě ve znamení Vah miluje nepřetržitou zábavu. Nejšťastnější je v rodině s uměleckými sklony, kde může dát průchod kreativitě a uplatnit svou citlivost k různým materiálům, barvám a strukturám, právě tak vynikne jeho tvůrčí představivost. Toto dítě je bezednou mísou nápadů, nejvíce ocení, přidáte-li se k jeho neotřelým aktivitám i vy. Rozvíjejte a oceňte jeho všestranný umělecký talent a můžete si být jistí, že nejen ono samo, ale ani vy se nudit rozhodně nebudete.

Spravedlivý ochránce a pomocník

V podstatě o každém lze tvrdit, že má určitý smysl pro sociální cítění a empatii vůči druhým. Pro Váhy však toto platí při nejmenším dvojnásobně. Malé Váhy mají velký smysl pro spravedlnost. Jsou přátelské a můžete se na ně spolehnout. Vždy se s ostatními podělí o svůj díl a jejich kamarádi to dobře vědí.

Váhy potřebují trpělivou a citlivou výchovu

Dítě ve znamení Vah potřebuje citovou oporu především ve svých rodičích. S životními nesnázemi se vyrovnává dobře, pokud ovšem hraje rodičovská láska v jeho každodenním životě hlavní roli. Absolutně nevhodné je tyto děti jakkoliv trestat a nepřiměřeným způsobem používat rodičovské síly, jak ve fyzickém, tak duševním kontaktu. Nemohou-li děti rodičům upřímně vyjadřovat své city, snadno se uzavřou, naruší se jejich důvěra a emocionální rovnováha. Namísto křiku by měli rodiče při výchově použít trpělivý, mírný, ale přitom neústupný přístup. 

Váhy učí rozvaze a klidu

Malé Váhy se děsí nejen křiku, ale také tlaku na výkon a rychlost. Jsou šťastné v harmonickém prostředí, kde čas volně plyne, kde se nesoutěží a prostor k rozhodování se je neomezený. Ano, máte pravdu, takový svět pravděpodobně neexistuje nebo o něm zatím nevíme, ale Váhy jakoby z onoho světa přišly. Jejich život je neustálým hledáním harmonie a rovnováhy a dítě ve Vahách je nejspokojenější, hledáte-li spolu s ním. V praxi to může vypadat tak, že se dítko už půl hodiny rozhoduje, které ponožky si dnes vezme. A vy mu namísto výhrůžek a slovního nátlaku zahrajete krátké ponožkové divadlo. Děti narozené ve Vahách nás učí kreativitě, rozvaze a klidu, poděkujte jim za to, ale nezapomeňte zůstat důslední.

Odpočinek je pro Váhy přirozenou ochranou

Může se zdát, že dítě ve Vahách je lenivé. Ale nezlobte se na něj. Ve skutečnosti nelenoší, ale nabírá energii. Lehce se vysílí a potřebuje čas, aby se zase dobilo. Jakmile se jeho vnitřní váhy vyrovnají, opět se s chutí vrhá do společenských a uměleckých aktivit. Odpočinek je jeho přirozenou ochranou před zahlcením z racionálního světa. Nezapomeňte, že Váhy musí naprosto všechno zvážit, a to opravdu vysiluje.