Zahrádkáři podle horoskopu: Jaká bude vaše zahrada podle vašeho znamení zvěrokruhu?

Zahrádkáři podle horoskopu: Jaká bude vaše zahrada podle vašeho znamení zvěrokruhu?
Rozkvetlá zahrada plná užitku není pro každého. Povaha vašeho znamení určuje i to, zda se vám bude dařit v zahradničení, nebo ne. Někdo navíc dává přednost pouze užitku, jiný zase okrase. A další dokáže vše skloubit a vytvořit ráj na zemi. Jak jste na tom vy? 

Beran 

Při pohledu na volnou půdu, kterou můžete přetvořit, jste schopní vymyslet projekt do posledního detailu. Samotné práce na zahradě vás zdaleka tolik nebaví, ale dokážete najít někoho, kdo vše zrealizuje dle vašich představ. Naopak jste ochotní pomoct klidně i s pro vás nudným sekáním trávy, pokud vás o to někdo požádá. 

Býk 

Pod rukama vám poroste všechno. Jako zahradníci jste velmi trpěliví a pečliví, nejvíce ze všech znamení. Obrovskou radost vám dělá užitková zahrada, ze které sklízíte krásné plody pro potřebu svou, ale i pro potřeby rodiny a klidně i přátel. Celkově si péči o rostliny užíváte a těší vás radost bližním z plodů vaší práce.

Blíženci 

Barvy a vůně ve vaší zahradě nesmí chybět. Vzhledem k tomu, že samotná péče o rostlinstvo vás moc nebere, pěstujete nenáročné rostliny, které potěší vaše oko. Zahrada na někoho působí možná neupraveně, ale vám dělá bezesporu radost. Zvlášť když kolem ní není moc práce. 

Rak 

Věnujete se rádi náročným zahrádkářským výzvám a jste schopni na tomto poli uspět. Vaše vlastní suroviny milujete a vypěstujete vše nejraději od semínka sami. Ovoce pak rádi zavařujete a pečete z něj dobroty. Nesmí chybět ani místo k odpočinku ve stínu nebo třeba u potůčku na vašem pozemku. 

Lev 

Je jasné, že vaše zahrada nemusí být vůbec užitečná, hlavně když je nejvíc vidět. Rádi se chlubíte exotikou a neobvyklými rostlinami, které předvádíte před návštěvami. Vaše posezení s grilem je pro ně vždy vyfintěné jako celá zahrada. Na práce si však raději někoho najmete, než abyste se špinili sami. 

Panna 

Obdivujete krásu a hlavně trvanlivost rostlin. Na vaší zahradě nejspíš nechybí skalka nebo třeba bonsaje. Vše máte zorganizované a i malé prostory dokonale využijete. Samozřejmě nemůže chybět ani užitková zahrada. Oblibu najdete i v kaktusech. Jen nepřehánějte, sem tam neupravené stéblo trávy není problém.

Váhy 

Jste skvělí zahrádkáři a o své rostliny pečujete s láskou. Domů si rádi nařežete čerstvé květiny z vlastní zahrady, která klidně může být trochu džunglí. Váš smysl pro krásu však všemu dodává rovnováhu a zahrada působí velmi příjemně a ladně. 

Štír 

Od zahrady nepotřebujete užitek a vlastně ji nepotřebujete vůbec, ale když ji máte, vrhnete se do práce s velkou vášní. Rádi na zahradě také odpočíváte po vykonané práci. Pěstujete rádi exotiku a nebojíte se ani masožravých rostlin. 

Střelec 

K zahradničení prostě nemáte vlohy. Plení záhonků pro vás není, proto se raději věnujete stromům a keřům. Na jejich úpravách si vybijete přebytečnou energii, to by vám sekání trávníku prostě nedalo. Přesto jste schopni vypěstovat hory výborného ovoce. 

Kozoroh 

Vaše zahrada má rozhodně smysl, pěstujete květiny, ovoce a zeleninu pro sebe a blízkou i širší rodinu. Dobře víte, že pěstování se vám vyplácí. Navíc vás činnosti okolo zahrady uklidňují. Vše tak máte vždy v pořádku. 

Vodnář 

Ve své zahradě jste spokojení. Milujete ji a pěstujete vše, co můžete. Na výsledky jste pak také náležitě pyšní. Někdy sice na chvilku vypadnete z tempa, ale pak vše doženete. Hrdost na vlastní práci vás naplňuje víc než dostatečně.  

Ryby 

Umělci, jako jste vy, musí mít přece také krásnou zahradu. Nesmí chybět voda, ať už jezírko nebo jen potůček. Vše působí harmonicky uklidňujícím dojmem. Okrasná část je velmi estetická, zeleninu a ovoce rádi nakládáte na zimu. 

 

Zdroj:

  • autorský text