Okořeňte si život podle horoskopu

Okořeňte si život podle horoskopu
Je dávno známo, že koření posiluje imunitní systém, zlepšuje trávení a podporuje dobrou náladu. Avšak ne všechna koření jsou vhodná pro každého. Každému vyhovuje jiná chuť, vůně, a dokonce i barva. To své si můžete vybrat také podle znamení zvěrokruhu.

Beran – kardamom

Berani jednají energicky, přímo a s otevřeností. Málokdy se nechají ovlivnit a jsou schopni jít hlavou proti zdi. K jejich tvrdohlavé povaze se hodí indická semínka kardamomu, který zklidňuje nervy, pomáhá při nevolnostech a obtížích s trávením.

Býk – skořice

Povaha Býků je pevná a silná stejně jako aroma skořice. Skořice patří mezi nejstarší koření používané v lidovém léčitelství. Pomáhá předcházet onemocnění srdce, silně prokrvuje a působí proti únavě. 

Blíženci – pomerančová kůra

Blíženci jsou přemýšliví, šlechetní a velkorysí. Jsou zvědaví a mají tendenci k nestálosti až povrchnosti. K navození pozitivní energie jim pomůže osvěžující aroma pomerančové kůry. Kůra z pomeranče se používá při pečení, ale i při vaření omáček, čajů a do salátů.

Rak – růžové okvětní lístky

Mírumilovní a důvěryhodní Raci přebírají na svá bedra také starosti jiných. K jejich znamení se hodí růžové okvětní lístky. Ty se přidávají na ovonění dezertů a jako aroma do marcipánu nebo čajů. 

Lev – tymián

Lvi mají spoustu nápadů a energie. Rádi se vyhřívají na slunci podobně jako tymiánový keř. Tymián je silná bylina s antibiotickými účinky. Silný výluh léčí horní cesty dýchací a uvolňuje zažívání.

Panna – fenykl

Panny vynikají svou pečlivostí a smyslem pro řád. Lidé narození v tomto znamení jsou kamarádští, ale občas pěkně štípnou svou kritickou poznámkou. Hodí se k nim fenykl se štiplavě nasládlou chutí. Prospívá srdci, zvyšuje imunitu a zlepšuje zažívání.

Váhy – rozmarýn

Váhy jsou nositeli krásy a harmonie. Mají smysl pro spravedlnost, diplomatické jednání a jsou silně intuitivní. K jejich povaze se hodí vznešený rozmarýn. Tato vytrvalá středomořská bylina povzbuzuje činnost mozku a řadí se mezi nejlepší přírodní antidepresiva. 

Štír – muškátový oříšek

Štíři vynikají originalitou, podnikavým myšlením a bystrým úsudkem. Jsou plní síly a své jednání vždy okoření štiplavou poznámkou. Hodí se k nim muškátový oříšek, který i v zanedbatelném množství dokáže výborně dochutit zejména smetanová jídla.  

Střelec – kurkuma

Střelci jsou vášniví, štědří a upřímní. K jejich trochu lehkomyslné, ale obzvlášť veselé povaze náramně sedne blahodárná kurkuma, koření slunečné barvy s cennými látkami, které mají antioxidační a protizánětlivé účinky. 

Kozoroh – paprika

Kozorozi jsou velice opatrní a rádi si zachovávají odstup zejména v citové oblasti. Vystihuje je aroma papriky s intenzivní chutí s nádechem ovocných tónů. Ale pozor, v rozpáleném oleji rychle hořkne. Paprika je vhodná na všechny druhy masa, do mletých směsí a také na sýry. 

Vodnář – pelyněk estragon

Vodnář je znamení moudrosti, intelektu a intuice. Ladí s mírně nahořklou a zároveň nasládlou chutí pelyňku estragonu. Tato bylina zlepšuje apetit, podporuje zažívání a metabolismus.  

Ryby – mateřídouška

Lidé narození ve znamení Ryb stále usilují o vnitřní rovnováhu. Potřebují dobré zázemí a prostor pro rozvíjení své fantazie. Hojivá náruč mateřídoušky je pro Ryby to pravé. Mateřídouška jako zázrakem navodí duševní pohodu. Pomáhá na nespavost a při dráždivém kašli.