Červený RED VELVET – recept na netradiční dort
Foto: Lesya Dolyuk / Shutterstock.com

Červený RED VELVET – recept na netradiční dort

Červený RED VELVET – recept na netradiční dort Další fotografie v galerii >
Foto: Lesya Dolyuk / Shutterstock.com

Výborný červený dort nebo zákusek, který se hodí ke každé příležitosti. Nadýchaný korpus a jemný krém. Dokonalá dvojice, která se hodí na každou oslavu narozenin.


Korpus:

  • 500 g hladké mouky
  • 225 g másla (+ na vymazání)
  • 500 g cukru krupice
  • 30 g kakaa
  • 4 vejce
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 480 ml podmáslí
  • 1 lžička potravinového gelového barviva
  • 3 lžičky vinného octu
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička soli

Krém:

  • 500 g sýru Mascarpone
  • 500 g krémového sýru (Philadelphia)
  • 600 ml smetany ke šlehání
  • 200 g cukru moučka
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Jak postupujeme

1. Troubu předehřejeme na 175 °C. Dna dvou dortových forem o průměru 20 cm vyložíme pečicím papírem a boky vymažeme máslem. Budeme připravovat 4 korpusy, takže je upečeme postupně.

2. 250 g prosáté mouky smícháme s 15 g kakaa a ½ lžičky soli. V jiné míse vyšleháme do pěny polovinu másla a přidáme 250 g cukru krupice. Směs šleháme zhruba 2–3 minuty. Postupně přidáme 2 vejce, která vždy důkladně zapracujeme. Nakonec přidáme jednu lžičku vanilkového extraktu.

3. V 240 ml podmáslí důkladně rozmícháme půl lžičky gelové barvy. Obarvené podmáslí a směs mouky postupně zašleháme do máslové pěny.

4. Ve skleničce smíchejte 1 a půl lžičky octa s 1 lžičkou jedlé sody. Vznikne pěna, kterou rychle zamícháme do těsta. To ihned rovnoměrně rozdělíme do obou forem.

5. Pečeme přibližně 25–30 minut. Korpusy necháme 10 minut vychladnout, pak je vyndáme z formy a necháme vychladnout venku.

6. Podle stejného postupu upečeme další dva korpusy. Po vychladnutí všech korpusů je zabalíme do potravinářské fólie a necháme aspoň hodinu odpočívat v lednici. Lepší je to nechat v lednici celou noc.

7. V mixéru vyšleháme krémový sýr s mascarpone. Přidáme vanilkový extrakt, moučkový cukr a dokonale vyšleháme. Šlehačku ušleháme dotuha. Na několikrát ji ručně vmícháváme so připravené hmoty.

8. Vychlazené korpusy nahoře seřízneme, aby vznikla rovná plocha. Odříznuté vršky korpusů prsty rozdrobíme a odložíme stranou na závěrečné ozdobení. Na nakrájené korpusy naneseme krém. Na závěr krémem potřeme i boky a vrch, uhladíme a ozdobíme drobečky z korpusu.

Přidejte si nás na domovskou stránku
Seznam.cz nebo Google Zprávy
Přidat na Seznam.cz Přidat na Google zprávy