Sen o dinosaurech může symbolizovat strach a hrozbu. Může být také zapříčiněn nostalgií nad dětstvím

Sen o dinosaurech může symbolizovat strach a hrozbu. Může být také zapříčiněn nostalgií nad dětstvím
Jurský park definoval celou generaci. Nespočty chlapců a dívek snili o tom, že se stanou paleontology zkoumající giganty, kteří kdysi kráčeli po naší planetě a nahlédnou do tajů, které skrývá historie. Tyto dětské sny o dobrodružství činily naše životy barevnějšími a budoucnost se tehdy zdála jako horizont nekončících možností.

Varianta č. 1 – Nostalgie

Pokud se vám zdá o dinosaurech, je zcela možné, že nehledě na tom, jak intenzivní může podobný sen být, jeho výklad bude pozitivního charakteru. Jak bylo popsáno výše, dinosauři jsou symbolem pro dobrodružství a byli figurami ve fantazii nejednoho dítěte. Díky Stevenu Spielbergovi, Karlu Zemanovi a Jules Verneovi se stal pravěk něčím kouzelným a tajuplným. Vzhledem k tomu, že série Jurský park byla před pár lety resuscitována a po boku moderní Godzilly dominuje kinům na celém světě je pravděpodobné, že jste informace o některém z těchto filmů nevědomě postřehli a připomněli vám kouzlo dětství.

Varianta č. 2 – Násilí

Pokud chceme být zcela korektní, musíme však sny o dinosaurech rozeznávat jako formu snů o drakovi, zejména pokud s nimi zápolíme, utíkáme před nimi či jsme jejich ranní svačinkou. V této formě může sen o dinosaurech symbolizovat kardinální problém, kterému v životě opakovaně čelíme a který musíme překonat, chceme-li dosáhnout klidu a sebeaktualizace. Alternativně mohou být i dravou formou Stínu, našich osobních démonů, nad kterými jsme ztratili kontrolu a drásají naši mysl zevnitř. Pro bližší identifikaci se zaměřte na kontext a detaily daného snu.

Zdroj článku:
  • Autorský text