Dopravní nehody ve snech: Jak se připravit na neočekávané životní události

Dopravní nehody ve snech: Jak se připravit na neočekávané životní události
Dopravní nehoda je alegorií pro prodělanou či hrozící katastrofu, a to jak v osobním, tak profesionálním životě.

Přestože leteckým haváriím se dostává největšího mediálního pokrytí, jsou nejbezpečnějším dopravním prostředkem. Tím nejnebezpečnějším jsou naopak automobily, které statisticky ročně přinesou největší počet havárií.

Nejvíce fatálních havárií poté způsobují motorky.

Krize

Když snář hovoří o krizi a katastrofě, je důležité si uvědomit, že naše životy málokdy dosahují dramatické úrovně apokalyptických filmů. Skutečné katastrofy jsou intimnější, menší, ale rovnocenně devastující. S velkou pravděpodobností je ve vašem okolí aktuálně někdo, kdo si podobnou krizí prochází. Společnost nás vede k tomu, abychom své těžkosti skrývali jako sprostotu, za nichž bychom se měli stydět a nikomu ji nesdělovat. Stačí se podívat na sociální sítě.

Katastrofa

Příspěvky ze sluncem zalitých pláží a kýčem kypících amerických úsměvů dostávají mnohonásobně větší trakci a počet „palců“, než ty ve kterých ukazujeme své pravé, zranitelné self. Sen o dopravní nehodě je snem o osobní krizi, kterou jsme si prošli či procházíme. U jedinců, kteří podobnou katastrofu zažili, se takové sny mohou objevovat ještě mnoho let poté jako upomínka na to, co nám hrozí. V takovém případě je zásadní rozvinout své schopnosti a kognitivní strategie do té míry, kdy budeme na podobnou hrozbu připraveni.

Sen nám může připomínat, že přestože jsme tuto krizi a katastrofu přežili, fundamentálně jsme stále stejným člověkem, kterým jsme byli, když nás postihla. Obezřetně se pokuste vrátit se do těchto krušných časů a zjistěte, jak byste mohli v budoucnosti na podobnou situaci reagovat lépe. Pokud za sebou žádnou podobnou krizi nemáte, zamyslte se nad tím, z které strany by mohla s nejvyšší pravděpodobností přijít poprvé. Sen vás tak jako tak varuje a připomíná vám vaši vlastní zranitelnost.

Zdroj článku:
  • Autorský text