Ascendent představuje klíčovou charakteristiku pro pochopení vlastních potřeb, přání i nedostatků. Víte, jak si ho vypočítáte?

Ascendent představuje klíčovou charakteristiku pro pochopení vlastních potřeb, přání i nedostatků. Víte, jak si ho vypočítáte?
Vychází z přesného postavení horoskopu ve chvíli, kdy se člověk narodí. I díky přesnému výpočtu bývá popis znamení opravdu přesný. Podívejte se, jak si vypočítat ascendent.

Co je to ascendent

Ascendent uvádí, jaké znamení bylo na východní části ve chvíli, kdy jste se narodili. Za jeden den projde horoskop všemi dvanácti možnostmi a úplně se protočí. Právě z tohoto důvodu tak je pro přesný výpočet klíčový konkrétní čas narození, který pomůže lépe určit konkrétní postavení planet v okamžik narození.

Výpočet je samozřejmě možné provést i bez času narození, ale výsledek rozhodně nebude tak přesný, takže se snadno může stát, že charakteristika nebude odpovídat.

K ascendentu patří i jeho protilehlý bod, který leží na západní části a jedná se o descendent. Ten je v podstatě zrcadlovým odrazem vlastností a toho, co může člověk v daném ascendentu hledat u svého ideálního protějšku. Descendent není potřeba nijak složitě počítat, protože ho získáte rovnou společně s výpočtem ascendentu.

Jak si vypočítat ascendent

Pro výpočet ascendentu budete potřebovat pomocné tabulky. Potřebujete totiž zjistit, jaká znamení byla v danou hodinu vašeho narození na ekliptice. Potřebné údaje se dají najít na internetu nebo v astrologických knihách.

Chce to však trochu cviku a pochopení toho, jak výpočet horoskopu vlastně funguje. Jestli se budete chtít dozvědět o sobě co nejvíce informací, může být pronikání do tajů astrologie a zjišťování vlastního horoskopu v mnoha ohledech opravdu přínosné.

Pro lepší přesnost výpočtu a zároveň i erudovaný výklad je však nejlepší poradit se přímo s astrologem. Kromě toho můžete klást otázky týkající se vašeho ascendentu a ptát se na vysvětlení, co to pro vás vlastně znamená.

Pro výpočet ascendentu budete potřebovat tyto informace:

  • Datum narození
  • Přesný čas narození
  • Místo narození

Jednoduchý výpočet na internetu

Pokud nechcete přímo luštit horoskop a pouštět se do vlastního výpočtu, existuje efektivní zkratka. A ta spočívá především v jednoduchém, ale přesto přesném výpočtu na internetu. K dispozici je celá řada online kalkulaček ascendentu, kde se po zadání potřebných údajů dozvíte, v jakém znamení je váš ascendent.

 zdroj: fizkes / Shutterstock

K tomu navíc nechybí ani přehledně zpracovaný popis toho, co takový ascendent přináší. Pro jistotu si můžete udělat výpočet na dvou různých stránkách a zkontrolovat si, zda je charakteristika v zásadě podobná.

V čem spočívá charakteristika ascendentu

Mnoho lidí při zjištění ascendentu doslova procitne a najednou plně pochopí, proč běžná charakteristika slunečního znamení nestačila pro pokrytí vlastností, tužeb a potřeb. Díky ascendentu se sebou můžete mnohem lépe pracovat, naučit se snáze odhalit své slabé stránky a těžit ze svých silných vlastností.

Zároveň je dobré dát si ascendent do kontextu také se slunečním znamením či znamením podle čínského horoskopu. Řada osobnostních rysů a vlastností bývá totiž složená a může mít svou podstatu a příčinu právě v některém znamení. Snáze tak můžete pochopit nejenom sebe, ale například i svůj protějšek, pro který si zjistíte znamení včetně ascendentu.

Nezapomeňte, že k ascendentu patří i descendent

Při čtení charakteristiky ascendentu, jaký vám vyjde v rámci výpočtu, je důležité nezapomenout, že k němu patří právě i descendent. U některých lidí mohou být vlastnosti v descendentu sice skryté, ale přesto poměrně výrazné, a když dostanou prostor, tak i přímo dominantní. Jedná se tedy o další důležitou znalost horoskopu, která však bývá často opomíjena.

Zdroje článku: