Rodičovský horoskop pro Střelce aneb jak si rozumíte se svým dítětem podle zvěrokruhu

Rodičovský horoskop pro Střelce aneb jak si rozumíte se svým dítětem podle zvěrokruhu
Stát se rodičem je bezesporu jednou z nejkrásnějších událostí v životě. Často se však rodičovství neodvíjí zrovna podle našich představ. Pochopením horoskopu můžeme poznat své přednosti a přistoupit k rodičovství s větším nadhledem a optimismem.

Beran

Vaše dítě je stejně nebojácné jako vy, ale může mít potíže s plánováním. Pobíhající štěstí, které je všude první, všechno chce prozkoumat a osahat, vám dá neskutečně zabrat, ale vy budete šťastní. Malého Berana můžete naučit empatii a vysvětlit mu, že rychlost není to jediné, co rozhoduje o vítězství.

Býk

Vaše dítě je stejně inteligentní a může mít podobné zájmy jako vy, ale každou změnu velmi prožívá. V takových momentech potřebuje vnímat vaši oporu, jakmile se bude cítit bezpečně, své obavy snadno překoná. Každý týden mu představte jednu novou věc, nejprve v bezpečí domova a poté i venku. Když budete trpěliví, malý Býk se časem naučí svůj strach překonat. 

Blíženci

S malým Blížencem si užijete hodně legrace. Je často tak zaneprázdněn každým detailem, který vidí, že s ním můžete trávit hodiny v parku pozorováním jediné housenky. Má rád společnost, zábavu a toulání. Nebude úplně dítětem, které se vás drží za nohavici, ale také vás nikdy nenechá ve štychu.

Rak

Malý Rak je velmi kreativní a vynalézavý, ale v nezvyklých situacích může být plachý. Domov a známé tváře jsou pro něj bezpečnými body v nepřehledném světě. Vydejte se s ním na dlouhé procházky daleko od shonu aut a silnic. Po vašem boku se naučí vnímat svět jako bezpečné místo na Zemi.

S malým Blížencem si užijete hodně legrace. Je často tak zaneprázdněn každým detailem, který vidí, že s ním můžete trávit hodiny v parku pozorováním jediné housenky.

Lev

Vaše dítě se narodilo s přirozenou touhou podstupovat riziko. Svět vidí ve světlých barvách a někdy si neuvědomuje, že na požadovanou věc ještě nedosáhne. Poznáváte se? Jistě, ale vy už máte malý náskok. Učte malého Lva větší rozvaze a ukažte mu, že svět není jen o dosažení vítězství. 

Panna

Ačkoli jste oba kreativní, vaše nestálost a touha po dobrodružství kontrastuje s pečlivostí a umírněností malé Panny. Pokuste se zjistit, kde se vaše dítě cítí nejpohodlněji a z toho při výchově vycházejte. Postupně však přidávejte nové stimuly a učte je přijímat změny, které život přináší.

Váhy

Vaše dítě je malý myslitel. V tichosti sleduje prostor a lidi kolem sebe, a každý detail si pečlivě ukládá. Zatímco vy se ženete kupředu, malé Váhy jsou o něco váhavější. Nechte své dítě objevovat svět svým vlastním tempem. Jen když se někde příliš dlouho zasekne a upadne do letargie, vzbuďte jeho zájem a pomozte mu se trochu rozptýlit. 

Střelec

Vztah rodiče a dítěte ve stejném znamení se může zdát být příliš snadným, ale není to tak samozřejmé. Můžete jeden druhého příliš uvádět do komfortní zóny, ze které se těžko vychází. Co tedy s tím? I když vaše dítě bude chtít vždy dělat něco jiného než vy, přiveďte jej ke společným činnostem jako je třeba četba.  Malý Střelec se stává věrným posluchačem ještě dříve, než vůbec začne mluvit. 

Štír

Mezi vámi to pořádně jiskří. Nicméně, pokud se tuto ohnivou energii naučíte ovládat, můžete ji využít k odpálení ohňostroje kreativity. Jste si velmi podobní, zejména typickou hrdostí a odvážností. Malý Štír vás může překvapit svou svéhlavostí a touze po nezávislosti. Zůstaňte pevní a s přátelským přístupem dbejte na dodržování předem dohodnutých pravidel.

Kozoroh

V mnoha směrech se od sebe lišíte. Vaše dítě je opatrnější a pečlivě promýšlí každý krok, zatímco vy jste v některých ohledech lehkovážní a rychlejší. Můžete se od sebe navzájem učit. Rozptylte malého Kozoroha od myšlenkového přetížení, on vám zase ukáže, jak pěstovat cit pro detail.

Vodnář

Každý z vás má dvě různé stránky. Vy jste intelektuál, ale trochu snílek. Vaše dítě je zase odvážné, ale také tolerantní. To vše přispívá k bohatému a trvalému přátelství. Věnujte svému dítěti co nejvíce pozornosti, ale zároveň mu dejte prostor k hledání a růstu. 

Ryby

Tam, kde vy jste slepí, vaše dítě vidí na míle daleko. Vy jste z velké míry realista, zatímco malá Ryba je více zasněná a nápaditá. Někdy se však ve svých spletitých snech ztrácí a v takovou chvíli ocení vaše vedení. 

 

Zdroje: