Rodičovský horoskop pro Váhy aneb jak si rozumíte se svým dítětem podle zvěrokruhu

Rodičovský horoskop pro Váhy aneb jak si rozumíte se svým dítětem podle zvěrokruhu
Stát se rodičem je bezesporu jednou z nejkrásnějších událostí v životě. Často se však rodičovství neodvíjí zrovna podle našich představ. Pochopením horoskopu můžeme poznat své přednosti a přistoupit k rodičovství s větším nadhledem a optimismem. Co radí Linda Goodmanová rodičům narozeným ve znamení Vah?

Beran

Váš malý Beran je naprosto všude. Ale narozdíl od ostatních dětí to nedělá proto, že by na sebe chtěl upoutat pozornost, je to projev jeho čiré radosti ze života. Vy si však ceníte tichého a klidného domácího prostředí, což s malým Beranem půjde dohromady jen těžko. Přijměte fakt, že se svou aktivitou vaše dítě nejlépe učí. Jednoho dne z něj může být úspěšný sportovec nebo cestovatel.

Býk

S dítětem narozeném ve znamení Býka jste si v mnoha ohledech podobní. Máte rádi pěkné věci a vaše dítě budete určitě zahrnovat moderními hračkami. Nezapomeňte však své dítě brát také do společnosti. Malý Býk si na cizí prostředí zvyká pomalu a bude potřebovat delší čas, než se neznámým lidem otevře.

Blíženci

Malý Blíženec ještě neumí ani chodit, ani mluvit, ale už překvapuje vtipem a inteligencí. Rád všechno zkoumá a samozřejmě také chybuje. Vy, kteří si ceníte klidu, si ho s tímto torpédem moc neužijete. Podílejte se na zájmech vašeho dítěte, choďte s ním často ven a vymýšlejte různé aktivity, abyste se doma nezbláznili. 

Rak

Se svým dítětem máte stejnou potřebu harmonie. Oba chápete důležitost spokojené rodiny. Nastanou chvíle, kdy se malý Rak bude vracet domů s pláčem, protože jeho potřeba měnit lidi k lepšímu je společností právem brána jako manipulace. Chvíli mu zabere, než se naučí společenským pravidlům, a právě v této chvíli nejvíc potřebuje mít někoho, komu se může svěřit. 

Lev

Vy dva si skvěle sednete. Jedno je jisté, vychovávat malého Lva pro vás bude pořádná jízda. Pro své hyperaktivní dítě máte vždy otevřenou náruč, ale někdy vás může pořádně vytočit. Vážíte si klidného a vyrovnaného života, ale vaše dítě je nadmíru odvážné a někdy až bezohledné. 

Panna

Se svým dítětem máte mnoho podobných vlastností. Oba se zajímáte o logiku a přemýšlíte o světě kolem sebe. Oba se snažíte o vyrovnanost a klid. Vaše dítě je hodně opatrné a zdráhá se pustit máminy sukně. V takových chvílích mu poskytněte trpělivou podporu, ale zajistěte, aby si na vše cizí pomalu, ale jistě zvykalo.

Váhy

Vztah rodiče a dítěte ve stejném znamení se může zdát být příliš snadným, ale není to tak samozřejmé. Můžete jeden druhého příliš uvádět do komfortní zóny, ze které se těžko vychází. Co tedy s tím? Jako rodiče musíte převzít odpovědnost za život svého dítěte. Měli byste být otevřeni novým věcem, kterých jste se nikdy ani z dálky nedotkli. Aktivní život je pro vaše dítě tím nejdůležitějším. 

Štír

S vaším dítětem si můžete vybudovat velmi přátelský vztah. Máte mnoho společného, ale zároveň jeden druhého velmi inspirujete. Malý Štír je bojovník, který si jde za svým. Někdy se může dlouho zaseknout na jednom místě, a to je vaše chvíle k vedení. Vychovávejte jej přátelsky, ale důsledně. 

Střelec

Vaše dítě má velký smysl pro humor, ale dokáže ukázat i druhou polaritu. Vlastně je pro vás někdy obtížné jeho chování rozeznat. Je schopno přemýšlet mnoha různými způsoby, a to vás může mást. Vy jste přemýšlivější a zdrženlivější, zatímco malý Střelec jde střemhlav kupředu. 

Kozoroh

Vaše dítě klame svým vystupováním. Navenek vypadá stydlivě, někdy až uzavřeně, ale ve skutečnosti má v sobě bohatý svět. Pomozte mu jej rozvinout. Zajímejte se o to, co jej baví a podporujte malého Kozoroha nejen v jeho zájmech, ale seznamte jej také s aktivitami, které mu nejsou tolik blízké. 

Vodnář

Malý Vodnář je silné a nezávislé dítě. Ve vztahu rodič a dítě se k sobě velice hodíte a na veřejnosti budete přitahovat pozornost. Vy jako klidný a vyrovnaný rodič a vaše dítě jako sebejistý extrovert. Malého Vodnáře vychovávejte nepřímo, téměř aby o tom nevěděl. Pokud mu někdo příliš poroučí, má tendenci se brzy trhnout a dělat si vše po svém. 

Ryby

Vás dva spojuje láska k umění. Zvolte si oblíbený obor, ať už je to hudba, výtvarno nebo divadlo, a společně se v něm vyvíjejte. Jste člověk, který vyžaduje klid na práci a očekáváte i od svého dítěte, že si bude tiše hrát. Malá Ryba to možná dokáže, ale dlouhodobě bude sama strádat. 

 

Zdroj: