Rodičovský horoskop pro Blížence aneb jak si rozumíte se svým dítětem podle zvěrokruhu

Rodičovský horoskop pro Blížence aneb jak si rozumíte se svým dítětem podle zvěrokruhu
Stát se rodičem je bezesporu jednou z nejkrásnějších událostí v životě. Často se však rodičovství neodvíjí zrovna podle našich představ. Pochopením horoskopu můžeme poznat své přednosti a přistoupit k rodičovství s větším nadhledem a optimismem. Co radí Linda Goodmanová rodičům narozeným ve znamení Blíženců?

Beran

Stejně jako vy i vaše dítě touží po dobrodružství a vzrušujících zážitcích. Vy dva se spolu můžete náramně bavit. Malý Beran k vám cítí respekt, a tak mu můžete snadno vysvětlit, že věci nefungují vždy dokonale a unáhlená rozhodnutí často vedou k rozčarování. 

Býk

Vaše dítě je mnohem usedlejší, než jste vy. Cení si stabilního domácího prostředí a změny v oblibě příliš nemá. K jeho pohodě můžete přispět svou stálou přítomností. Ale i přesto jej postupně seznamujte s novými věcmi a ukazujte mu, že i venku ve světě se může cítit bezpečně. 

Blíženci

Ve svém dítěti velmi pravděpodobně najdete celoživotního přítele. Vy dva totiž sdílíte podobné zájmy, jste otevřeni k novým informacím a máte rádi lidi. Vaše dítě se od vás přirozeně naučí, jak cestovat životem, jak se po každém pádu znovu vzchopit a s hlavou vztyčenou jít dál. 

Rak

Navenek jste vy dva hodně odlišní. Vaše dítě hledá odpovědi nejprve uvnitř sebe a teprve pak se obrací na blízkou rodinu a přátele, zatímco vy to máte přesně naopak. Můžete se od sebe navzájem učit. Malý Rak od vás novým věcem a vy od něj většímu soustředění.

Lev

Malí Lvi jsou plni energie a vždy ochotni zkoušet nové věci. Můžete si výborně rozumět, i když vaše dítě je vždy o trochu napřed. Chce vyzkoušet cokoliv od hraní na piano, přes vaření až po vedení skautského oddílu. Jeho impulzivní chování vás může občas vyvádět z míry, ale vězte, že v budoucnu mu pomůže jít si za svým cílem.  

Panna

S dítětem ve znamení Panny se budete skvěle doplňovat. Jste podobně inteligentní, ale malé Panny narozdíl od vás na vše pohlíží s mírnou skepsí. Své dítě podněcujte k větší aktivitě a rozvíjejte jejich sebevědomí. 

Váhy

Malé Váhy se kolem vás budou stále motat. Je to dítě, které chce být neustále ve středu pozornosti a pokud mu to umožníte, bude vám se vším pomáhat již od útlého věku. Někdy se však může samo přeceňovat, v tu chvíli zasáhněte a odveďte jeho pozornost třeba nějakou zábavnou historkou.

Štír

Dítě narozené ve Štíru ví, co chce a vytrvale za svým cílem směřuje. Pokud mu nevěnujete dostatek pozornosti, po které touží, může se chovat trochu výstředně. Ač to na první pohled nevypadá, se Štírem můžete být skvělými kamarády. Budete sdílet své nadšení pro různé aktivity a později spolu zapáleně diskutovat.

Střelec

S malým Střelcem si užijete hodně legrace. Zatímco mu čtete knížku, on tajně kuje plány, jak vás překvapit. Má rád společnost, zábavu a toulání. Nebude tak úplně dítětem, které se vás drží za nohavici, ale také vás nikdy nenechá ve štychu.

Kozoroh

Jste oba přemýšlivými typy. Zatímco váš vnitřní rozhovor se postupně mění ve spleť roztržitých snů, Kozoroh větší pozornost věnuje struktuře a detailům svých myšlenek. Vaše dítě bude mnohem opatrnější a pomalejší než-li jste vy. Občas své dítě proto povzbuďte a zajistěte mu zdravé rozptýlení. 

Vodnář

Vás dva spojuje touha po informacích a společnosti. Malý Vodnář se bude chtít brzy osamostatnit, a tak může jít občas proti vašim názorům. Dřív, než se stihnete usmířit, jeden z vás vždy přijde s novým podnětem, který vás přivede na jiné myšlenky.

Ryby

K tomuto dítěti můžete cítit zvláštní pouto. Když se mu podíváte do očí, spatříte hluboký vnitřní klid. Malá Ryby vás přirozeně donutí přestat lítat od jednoho k druhému, zastavit se a jen tak spolu být. Toto dítě na vás může mít doslova terapeutický vliv. 

Zdroj: