Rodičovský horoskop pro Vodnáře aneb jak si rozumíte se svým dítětem podle zvěrokruhu

Rodičovský horoskop pro Vodnáře aneb jak si rozumíte se svým dítětem podle zvěrokruhu
Stát se rodičem je bezesporu jednou z nejkrásnějších událostí v životě. Často se však rodičovství neodvíjí zrovna podle našich představ. Pochopením horoskopu můžeme poznat své přednosti a přistoupit k rodičovství s větším nadhledem a optimismem. Co radí Linda Goodmanová rodičům narozeným ve znamení Vodnáře?

Beran

Malý Beran se nespokojí s málem, chce být ve všem první. Je velmi soutěživý a temperamentní naprosto ve všem, co dělá. Buďte pozornými rodiči a dohlédněte na to, aby jeho impulzivnost nepřevládala nad racionalitou.

Býk

Vaše dítě má podobné zájmy, ale narozdíl od vás si vystačí s bezprostředním okolím domova. Novým věcem se nejlépe učí prostřednictvím smyslů. Přiveďte malého Býka k umění, choďte do galerií, kreslete spolu a obdivujte architekturu. Krůček po krůčku rozšiřujte jeho povědomí o světě a budete svědky toho, jak se z vašeho vyplašeného dítěte stává sebevědomý člověk. 

Blíženci

Vás dva spojuje touha po informacích a společnosti. Vaše dítě se bude chtít brzy osamostatnit, a tak může jít občas proti vašim názorům. Dřív, než se stihnete usmířit, jeden z vás vždy přijde s novým podnětem, který vás přivede na jiné myšlenky.

Rak

Vaše dítě nebude mít pravděpodobně stejné zájmy jako vy, ale přesto vás dva spojuje zvláštní pouto. Malý Rak je velmi bystrý, ale víc než nejnovější technologie jej upoutají zajímavé příběhy a historie. Respektujte vaše odlišnosti a dovolte si od sebe navzájem se něčemu přiučit. 

Lev

I když jste podobně inteligentní, může pro vás být v některých situacích obtížné vaše dítě zvládnout. Dítě narozené ve Lvu srší energií, je rádo středem pozornosti a ze všeho nejraději se ujímá vedení. Stanovte jasná pravidla, ale počítejte s jejich častým obměňováním. Malý Lev je zkušený průzkumník, který si potřebuje na věci přicházet sám. 

Panna

Výchova malé Panny pro vás může být poněkud náročná. Někdy se oproti vám pohybuje tak pomalu, že vám dochází trpělivost. Panny jsou citlivé na změny prostředí, a právě trpělivost je tou vlastností, kterou u rodiče nejvíce ocení. 

Váhy

Ve vztahu rodič a dítě se k sobě velice hodíte a na veřejnosti budete přitahovat pozornost. Vy jako sebejistý rodič a vaše dítě svým klidem a vyrovnaností. Oba vás to táhne k intelektuálním aktivitám, jen malé Váhy se mohou v informacích trochu ztratit. Buďte v dosahu, když se vaše dítě nedokáže samo rozhodnout, ale konečné rozhodnutí nechejte vždy na něm. 

Dítě narozené ve Lvu srší energií, je rádo středem pozornosti a ze všeho nejraději se ujímá vedení.

Střelec

Každý z vás má dvě různé stránky. Vy jste intelektuál, ale trochu snílek. Vaše dítě je zase odvážné, ale také tolerantní. To vše přispívá k bohatému a trvalému přátelství. Věnujte svému dítěti co nejvíce pozornosti, ale zároveň mu dejte prostor k hledání a růstu. 

Štír

Vás dva spojuje specifický smysl pro humor, touha po svobodě a tajemnu. První roky se budete poznávat, váš vztah bude postupně zrát a velmi pravděpodobně se stanete dobrými přáteli. Nejprve však musíte na malého Štíra dohlédnout. Vaše dítě je proslulé riskováním a tvrdohlavými obrannými postoji. Klaďte důraz na jasná pravidla a bezpečný domov. 

Kozoroh

Váš malý Kozoroh je narozdíl od vás pevně ukotven na zemi. Chce mít ve všem přehled, a tak si buduje své sbírky nebo hodiny tráví v encyklopediích. Vaším společným zájmem může být například věda. Vezměte své dítě na výstavu nebo besedu a diskutujte spolu o životě. Někdy však malý Kozoroh jen potřebuje rozptýlit od těžkých a starostlivých myšlenek, a to právě vy dobře umíte! 

Vodnář

Vztah rodiče a dítěte ve stejném znamení se může zdát být příliš snadným, ale není to tak samozřejmé. Můžete jeden druhého příliš uvádět do komfortní zóny, ze které se těžko vychází. Co tedy s tím? Dejte svému dítěti nějaký prostor k vlastnímu poznání a buďte trpěliví, když hned nepřijde s kladnými výsledky. Malý Vodnář stejně jako vy potřebuje hodně místa k sebenalezení.

Ryby

Oba jste vynalézaví a vzájemně se inspirujete při sledování nesčetných zájmů a aktivit. Malá Ryba se někdy pouští do určitých myšlenkových témat, která jsou pro ni ještě příliš obtížná. Největší chybou by bylo její otázky ignorovat. Berte myšlenky svého dítěte vážně, jednoho dne může naproti vám sedět empatický terapeut nebo starostlivý lékař. 

Zdroj: