Virtuosové milují objevovat věci vlastníma rukama a vlastníma očima. Jste Virtuos?

Virtuosové milují objevovat věci vlastníma rukama a vlastníma očima. Jste Virtuos?
Milujete čas, kdy zůstanete sami a můžete přemýšlet? Zároveň jste ale akční a milujete nasávat nové zkušenosti a podnikat aktivity? Pak jste zřejmě osobnostním typem Virtuos. Čím ještě můžete sebe i ostatní překvapit?

Vaším parťákem je risk

Vaše přemýšlení je zejména logické, racionální se zaměřením na praktickou stránku věci, než že byste se nechali ovlivnit abstraktnem. Přímo milujete dělat nové věci a rutina vám absolutně není blízká.

Jste orientováni na výsledky. Pokud se objeví problém, chcete jej, co nejdříve pochopit, najít podstatu problému a implementovat nějaký typ řešení. V celém tomto procesu hledáte vzrušení nebo dokonce risk. Risk je celkově vaším životním parťákem. Milujete koníčky typu jízda na motorce, bungee jumping, surfování nebo hokej. Pokud nenaleznete uspokojení po dobrodružství ve vašem běžném životě, pak se jej snažíte zakomponovat i do vašeho zaměstnání.

Při tomto vašem ne příliš klidném bytí ale nestíháte sledovat emocionální stavy druhých. I proto se svému okolí můžete jevit jako necitliví. Vy však jednáte v souvislosti s tím, že i vy sami se od svých emocí distancujete. Neznamená to, že byste emoce neprožívali, naopak, jen si zachováváte odstup.

Možná právě proto, že v sobě dlouho emoce dusíte, lehce se stane, že kamna jednou bouchnou společně s vámi. Je to právě proto, že emoce prožíváte uvnitř sebe a v tom běhu života je ani nestihnete zpracovat. Jednoduše se pak ve vás nakumulují a při napjaté situaci se dostanou ven. Děje se tak ve vyhrocených situacích vašeho života.

Rádi sdílíte přátelství s podobně naladěnými lidmi. Foto: Liderina / Shutterstock

Nezávislí a někdy na útěku

I ve vztahu jste introvertem, který ale nesnese rutinu. Jste od přírody nezávislí. A pokud se začnete cítit druhým člověkem kontrolováni, většinou berete do zaječích. Je pro vás těžké setrvávat ve vztahu, ale pokud o dotyčnou osobu opravdu stojíte, tak dokážete vynaložit veliké úsilí na to, abyste začali pracovat na sobě i vztahu samotném.

Rádi si poslechnete názory svých blízkých, ale ty vlastní si necháváte pro sebe. Ostatní se ve vás mnohdy nemohou vyznat. Rádi sdílíte přátelství s podobně naladěnými lidmi a hledáte ty, kteří mají společné koníčky.

Vlk samotář

Vaše introvertní povaha vás vede k zaměstnáním, která umožňují samostatnou práci. Máte rádi vlastní svobodu a autonomii a netoužíte být součástí týmu. Protože se můžete pyšnit logickým uvažováním, baví vás zejména praktické aplikace v reálném světě. Jste schopni rozebírat věci jen proto, abyste zjistili, jak fungují. Oblasti, ve kterých můžete vynikat, jsou zejména počítačové technologie, věda, letectví, ale třeba i fyzioterapie či tesařství.

 

Zdroje: