Kariéra na úkor rodinného života a potomků?

Kariéra na úkor rodinného života a potomků?
I přes vžitý názor, že celebrity žijí sobecký život, kde kariéra hraje vždy hlavní roli, to není tak úplně pravda. Většina slavných lidí si ve svém životě udělala čas na rodinu a potomky si pořídila. Někteří otáleli tak dlouho, že nakonec už na vlastní děti nedošlo a vyřešili to adopcí.

Je opravdu jen zlomek párů, kteří žijí bez potomků. Jedním z příkladů je herečka Helen Mirren a její manžel filmový producent Taylor Hackford. Manželé spolu tvoří oficiálně pár od roku 1997, ale poznali se už v roce 1985. Na všetečné otázky novinářů herečka odpovídala vždy stejně. Těhotenství prostě nepřišlo. Bezdětnost tedy nebyla úplně plánovaná, ale manželé se situací nijak netrápili a žijí si klidný život ve svých sídlech v Los Angeles, Londýně a na jihu Francie.

Zdroj: Autor: Kathy Hutchins / Shutterstock

Další známou tváří, která žije bez dětí je Jennifer Aniston, která i přes několik vážných vztahů a manželství proplula bez potomstva. Dokonce se mluvilo i o tom, že její odmítavý postoj k dětem stál za krachem manželství s hezounem Bradem Pittem, který rodinu chtěl, a tak utekl za Angelinou Jolie, která si dětí dopřála plný dům. Jennifer už byla na její vztah k mateřství dotazována tolikrát, že už začala reagovala hodně podrážděně. Ohrazuje se tím, že být matkou není nutně rolí každé ženy, a i bezdětné ženy jsou plnohodnotnými členy společnosti.

Dlouhou dobu to vypadalo, že i Cameron Diaz zůstane bez dětí. Nakonec ve věku 47 let oznámila, že se spolu s manželem hudebníkem Benji Maddenem stali rodiči. Novináři vypátrali, že dítě slavné herečce porodila náhradní matka, což je u amerických celebrit běžná praxe. Cameron, která se mateřství celé roky vyhýbala, tak zřejmě po ukončení herecké kariéry změnila názor.

Novináři vypátrali, že dítě slavné herečce porodila náhradní matka, což je u amerických celebrit běžná praxe.

Za bezdětnými páry nemusíme chodit daleko. Hana Zagorová a Štefan Margita jsou spolu v manželském svazku léta a ani v jejich domácnosti nebyl nikdy slyšet dětský smích. Ale tady je příběh trochu jiný. Hana Zagorová dítě chtěla, ale její vážná nemoc ji to neumožnila. Před manželstvím s Margitou byla šest let vdaná za Vladimíra Harapese. V jejich vztahu nebyla svatba tak moc důležitá, ale Hančina touha po dítěti byla tak velká, že svůj vztah udělali oficiálním, aby se mohli jako manželé o dítě ucházet do péče. Nakonec si z dětského domova odvezli holčičku. Jenže osvojení mělo řadu komplikací, o kterých lidé z jejího okolí podávají své verze a těžko se hledá pravda. Faktem ale je, že holčička byla Hance odebraná, protože se vyskytla jiná žena, která na ní měla větší právní nárok. Po takové bolestné zkušenosti už se zpěvačka do dalšího pokusu o získání dítěte nepouštěla.

Zdroj: