Jste osobnost Konzul? Mimořádně starostliví, přátelští a populární lidé

Jste osobnost Konzul? Mimořádně starostliví, přátelští a populární lidé
Patříte mezi lidi organizované, loajální a něžné zároveň? Jste těmi, kdo svoji energii získávají interakcí s ostatními? Pak je vaším osobnostním typem právě Konzul.

Obětující se kontrolor

Téměř vždy najdete způsob, jak povzbudit lidi kolem sebe, aby byli těmi nejlepšími. Máte totiž potíže uvěřit tomu, že by někdo ve vašem okolí měl špatné úmysly. Co vám není možné upřít, je vaše silná touha po kontrole nad vším, co se kolem vás děje. Jste mistry plánování nejenom vlastního života, ale i života těch ostatních. Plánujete však zejména krátkodobě, dlouhodobými cíli se nehodláte zabývat.

Máte přirozený instinkt porozumět ostatním lidem. Je to díky vašemu pečlivému pozorování těch druhých. Jste ochotni vždy nastavit pomocnou ruku a o ostatních většinou smýšlíte pozitivně. Pocit, že se lidem ve vašem okolí daří a jsou spokojení, vám přináší vlastní uspokojení.

Rozhodujete se na základě svých emocí a zájmu o ostatní. Tahle vlastnost může mít někdy neblahý dopad na váš život, neboť na první místo stavíte nejen své potřeby, ale i potřeby ostatních. Vaší předností je, že se příliš nezaobíráte budoucností, ale žijete tady a teď. V životě se necháváte provázet vlastní intuicí, díky které nalézáte kreativní řešení problémů, dokážete najít vzorce, jež vám umožňují jiný vhled do situace. To na vás ostatní obdivují.

Intuitivní vztahy

Rádi trávíte čas mezi lidmi, sociální interakce je něco, co vás žene kupředu a dobíjí vám baterky. Povídá se o vás, že jste srdeční, empatičtí a možná až příliš stavíte potřeby druhých nad ty své. Vaší prioritou není mít spoustu přátel, stačí vám přátelství, které je upřímné, dlouhodobé a podporující. Lidé s osobností Konzula si nejlépe rozumí s těmi, kteří si jich váží a oni se tak mohou cítit doceněni. Většinou dokáží velmi rychle člověka odhadnout. A pokud jim jejich intuice velí, že s tímto člověkem by bylo příliš konfliktů, raději se stáhnou a jdou o dům dál.

                                                                              Rádi trávíte čas mezi lidmi, Foto: Rawpixel.com / Shutterstock

Ve vztahu k milujícímu člověku jste velmi oddaní, loajální a podporující, zaměřujete se na to, aby váš vztah z dlouhodobého hlediska vzkvétal. Nešetříte gesty a projevy náklonnosti a taktéž je očekáváte od toho druhého.

Kariéra, která vás naplní

Protože tak rádi pomáháte ostatním na všech úrovních, bude se vám dařit v roli pečovatele, lékaře či zdravotníka. Sociální služby a zdravotnictví jsou dvě oblasti, ve kterých budete pravděpodobně vynikat a kde můžete uplatnit svou dobrosrdečnou a vždy pomáhající povahu. Byli by z vás také skvělí ošetřovatelé, asistenti zdravotně znevýhodněných osob či psychologové. Díky vaší pořádkumilovnosti a snaze o kontrolu z vás mohou být také úspěšní finanční poradci, učetní či jiní administrativní pracovníci.

 

Zdroje: