Mark Keller točil v Kobře 11 většinu kaskadérských scén sám, fit zůstává, i když mu táhne na 60

Mark Keller točil v Kobře 11 většinu kaskadérských scén sám, fit zůstává, i když mu táhne na 60
Semirův parťák André Fux si vždycky uměl poradit a byl to bezpochyby jeden z nejlepších komisařů Kobry 11 vůbec. Dnes se jeho představitel Mark Keller věnuje hlavně rodině a fitness ale když může, rád si zahraje.

Není Němec, který by ho neznal

Mark Keller se narodil v německém Überlingenu v roce 1965. Od malička měl mnoho koníčků, nejvíce ho ale bavil sport. Našel se hlavně v bojových sportech a tato dovednost se mu v jeho budoucím povolání velice hodila. Svou budoucnost si nemaloval nikde v posilovně, ani v ringu, chtěl dělat něco nestereotypního a akčního, a tak bylo herectví jasným cílem. Za svým snem si šel a dnes není v Německu asi nikdo, kdo by Marka Kellera neznal. 

Debutoval v televizním seriálu Sterne des Südens a od té doby se nabídky jen hrnuly.

Seriálová hvězda a kaskadér

Po svém debutu na televizních obrazovkách neměl o role nouzi. Jeho nejznámějším projektem byla role Andrého Fuxe v seriálu Kobra 11, který byl velice oblíbený i u nás. Na seriálu pracoval 2 roky, za tu dobu vyřešil se svým parťákem Semirem Gerkhanem nespočet případů a mnohokrát jim šlo o život. Zajímavostí je, že Mark Keller točil většinu kaskadérských scén sám, bez pomoci. Tolik nebezpečných autonehod a soubojů a žádný dublér. Po dvou letech ale na vlastní žádost seriál opustil.

Za svým snem si šel a dnes není v Německu asi nikdo, kdo by Marka Kellera neznal. 

Rodinné hnízdo u Bodamského jezera

Ačkoliv se po Kobře11 objevil v mnoha seriálech, například Doktor z hor, Klaun, nebo Einsteinovy záhady, rozhodl se přesunout trochu do ústraní a založit rodinu. Dnes žije se svou manželkou Tülin ve svém rodném městě u Bodamského jezera, kde spolu vychovávají dva syny. Kromě příležitostného hraní v televizních filmech a seriálech se Mark Keller stále věnuje své největší vášni, a to sportu. Trénuje v posilovně, stále dělá bojové sporty, a i když mu bude letos 56 let, rozhodně na to nevypadá.