Stále to jsou kočky. Jak dnes žijí a vypadají herečky z kultovního seriálu Dallas

Stále to jsou kočky. Jak dnes žijí a vypadají herečky z kultovního seriálu Dallas
Bylo to jako svěží vítr do našich domovů, když na televizních obrazovkách běžel kultovní americký seriál Dallas. Ulice se vyprázdnily a lidé bez dechu sledovali osudy Ewingovy rodiny na ranči Southforku. Tak rozdílné oproti seriálu Muž na radnici nebo Okres na severu. Jak se v současnosti mají herečky z tohoto seriálu?

Barbara Bel Geddes

Matka rodu, Eleanor Miss Ellie, se oddaně starala o rodinné sídlo a řešila rodinné problémy. Vždy milá a přívětivá. Ztvárnila ji herečka Barbara Bel Geddes, která po skončení natáčení herecké práce zanechala. Pustila se do psaní knížek pro děti a tvorby pohlednic s blahopřáním. Zemřela v 82 letech na rakovinu plic v roce 2005.

Linda Grey

V seriálu Dallas ztvárnila Linda Grey postavu Sue Ellen Ewing. Za roli byla nominována na cenu Emmy v roce 1981 za nejlepší ženský herecký výkon. Objevila se i v jiných seriálech – Melrose Place, Madam, zahrála si i na divadelních prknech ve West End Theatre, a to ve hře Absolvent roli paní Robinsonové. Pustila se také do produkování, založila vlastní produkční společnost, aktivní je společensky – například jako vyslankyně dobré vůle OSN. Napsala i knihu svých pamětí, v níž se svěřila se svým životem v manželství, v němž příliš radosti nezažila.

V roce 2020 bohužel zemřel její syn Jeff Thrasher (†56), který pracoval jako televizní režisér. Kromě něho má ještě dceru, herečku Kehly Sloane (54).

Victoria Principal

V seriálu Dallas jsme Victorii Principal mohli vídat v roli Pamely Barnesové Ewingové, která jí přinesla nominaci na Zlatý glóbus pro nejlepší seriálovou herečku. Po letech strávených před kamerou se rozhodla s herectvím skoncovat. Vybudovala kosmetické impérium a vytvořila vlastní řadu produktů pro péči o pleť. Stará se také o nemocná a opuštěná zvířata. V loňské roce oslavila sedmdesátku, na kterou rozhodně nevypadá.

Která ženská postava v seriálu Dallas byla vaše nejoblíbenější?