Jste charakterní člověk z pohledu čínského horoskopu, jestliže jste Had?

Jste charakterní člověk z pohledu čínského horoskopu, jestliže jste Had?
Čínský horoskop nám dává na znamení zvěrokruhu trochu jiný pohled. Je světově velmi známý, rozdělený na dvanáct zvířat a pět živlů. Každé zvíře vládne po dobu roku, rozdělení je tedy jiné než u našeho zvěrokruhu.

Jedním z těchto dvanácti je znamení Hada. Toto zvíře vyvolává často nedobrý dojem, ale jak je to v rámci čínského horoskopu? Jaký je? A jste i vy ve znamení Hada? 

Hadovi je přiřazeno jaro z ročních období a princip jin s negativní sílou. Ze světových stran je mu nejblíže jih a jihovýchod a čínsky se řekne SHE. Ačkoli většina světa vnímá hady jako zvířata slizká, kluzká a jejich pověst není z nejlepších, v Asii je naopak považován za vzor moudrosti a bystrosti, a proto je vážený pro společnost.  

Jací jsou Hadi? 

Had v čínském zvěrokruhu je jedno z nejplodnějších znamení. Je také nejvíce schopen se přizpůsobit prostředí a momentální situaci. Přesto, ačkoli jste mistry improvizace, dovedete dobře a racionálně plánovat. Využíváte k tomu hlavně své dojmy, pocity a instinkty, díky kterým v životě naleznete snadno ty správné okamžiky a řešení. Snadno se tak vyšplháte vysoko jak v práci, tak v osobním životě. Umíte být rozvážní, ale přesto jste schopni rychle se rozhodnout. Není vám cizí ani hluboké myšlení a filozofie. 

Živou a povětšinou mírnou povahu může lehce šramotit sobeckost, která je Hadům vlastní. V rodině, kterou máte rádi blízko, chcete mít vše pod kontrolou. Vaše láska je nekonečná, avšak umí i pekelně zadusit, jelikož jste velmi majetničtí a žárliví. Doslova milujete až za hrob a více než u jiných jste schopni rozchod ukončit až násilně. 

Hadi bývají neodolatelní, přitažliví a krásní. Rozhovory s vámi jsou příjemné a všechno to umíte také využít. Díky tomu, že dokážete zapůsobit prakticky na kohokoliv, jste oblíbení a vyhledávání společníci. Ve vztazích jste lovci. Často však své okolí nevnímáte stejně jako oni vás. Opravdu blízkých přátel nemáte mnoho, k tělu si pustíte jen ty vyvolené, kterým se pak můžete otevřít.  

Někdy vám chybí dotahovat věci až do konce, což je škoda, vzhledem k tomu, jak vše umíte naplánovat. Co se týče křivd vůči vám, nezapomínáte a jste schopni ji i po letech připomenout. Vaší největší chybou je pak neustálá snaha o kalkul a manipulaci. Jako správný Had totiž svou oběť obtočíte a znehybníte, aby bylo po vašem. Rádi pomáháte, ale pak svou pomoc až příliš nadhodnocujete a vyzdvihujete před okolím. Zároveň čekáte zavázanost. Na to pozor, přeci nejste Kmotr. 

Jste citlivý, vtipní a rodině se umíte plně oddat, Zdroj: fizkes / Shutterstock

Muži 

U žen máte ohromný úspěch, což vám dodává sebevědomí. Váš protějšek ale pro vaše neustálé flirtování a lov nemusí mít zdaleka takové pochopení. Jste však citliví, vtipní a rodině se umíte plně oddat. 

Ženy 

Krása Hadům vlastní je vám dopřána. Často ji dokážete využít, abyste dosáhly těch cílů, které jste si vytyčily. Není vaše chyba, že muži podléhají krásným ženám a ztrácí hlavu a ostražitost. Na svou oběť oproti mužům lovcům číháte tak dlouho, jak je potřeba. 

Charakter Hada podle živlu 

Dřevo 

Jste chladnokrevní a odvážní. Velmi výrazně milujete, oddaně, ale také majetnicky. Jste na partnerovi závislí a nehodláte o něj jen tak přijít. 

Oheň 

Jste nejoblíbenějšími Hady. Mírní, pracovití, laskaví a vlídní. Umíte být dobrým přítelem. 

Země 

Máte nejvíc vyvinutý šestý smysl a máte sklony k magii, okultismu a tajemnu. Také nejvíc toužíte ovládat druhé. 

Kov 

Jste na Hady velmi společenští a žádná párty vám není cizí. Sázíte na svou neodolatelnost, kterou rádi předvádíte. Ve vzteku ale dokážete pořádně uštknout. 

Voda 

Jste velmi silné osobnosti, chcete být mocní. Své okolí proto umíte oslnit, abyste dosáhli všeho, co chcete. Respekt, který budíte, může snadno přerůst až ve strach. 

Která data jsou ve znamení Hada a který živel je jim přiřazen? 

  • 4. 2. 1905–24. 1.1906 (dřevo) 
  • 23. 1. 1917–10. 2.1918 (oheň) 
  • 10. 2. 1929–29. 1.1930 (země) 
  • 27. 1. 1941–14. 2.1942 (kov) 
  • 14. 2. 1953–2. 2.1954 (voda) 
  • 2. 2. 1965–20. 1.1966 (dřevo) 
  • 18. 2. 1977–6. 2.1978 (oheň) 
  • 6. 2. 1989–26. 1.1990 (země) 
  • 24. 1. 2001–11. 2.2002 (kov) 
  • 10. 2. 2013–30. 1. 2014 (voda) 

 

Zdroje: