Letní opálení ještě několik týdnů po dovolené? Je to možné

Letní opálení ještě několik týdnů po dovolené? Je to možné
Pobyt na sluníčku udělal své, máte krásně hnědou pokožku a děsí vás představa, že bude za pár dní pryč. No, nemusí se to stát. Zde je pár tipů na to, jak prodloužit letní opálení alespoň o několik týdnů.

Základem je hydratace

I když už tropické teploty přešly a čeká nás studenější podzim, dbejte na to, aby mělo tělo dostatečný příjem tekutin. Hydratovaná pokožka totiž vypadá mnohem zdravěji. Úplně nejlepší možností je zařadit kromě dostatečného přísunu vody také studenou sprchu. Také horká voda totiž může pokožku dehydratovat. Studená sprcha má navíc mnoho dalších pozitivních dopadů na naše zdraví, ale o tom někdy příště.

Kosmetiku volte chytře

V souvislosti s možnou dehydratací jde také ruku v ruce používání nesprávných mýdel nebo sprchových gelů. Používáte-li mýdlo, po kterém cítíte, že je vaše pokožka suchá, raději ho vyřaďte a zkuste se podívat po něčem jiném, například po nějakém kvalitním sprchovém oleji, který hydratuje s vyšší intenzitou, doporučují redaktoři z blogu Notino. 

Zároveň na chvíli odložte vaše oblíbené tělové mléko po koupeli a zkuste ho vyměnit za jiný produkt na podobné bázi, který ale má schopnost opálení prodloužit. Na trhu je spousta samoopalovacích přípravků a krémů, díky kterým se opálená kůže nebude loupat a opálení se prodlouží. Tyto produkty jsou často vyráběny na olejové bázi.

Zvýrazněte opálení vhodným oblečením

Nechte tmavé kousky oblečení ještě chvíli ležet v šatníku, čas pro jejich nošení ještě přijde. Uvidíte, že ačkoliv vám přijde, že už opálení vybledlo, po obléknutí bílých šatů nebo jiného oblečení v pastelových barvách stále ještě vaše opálená pokožka vynikne.

Zdroje: