Tipy pro ty, kteří bojují se suchou pokožkou. Vsaďte na peelingy z běžného ovoce

Tipy pro ty, kteří bojují se suchou pokožkou. Vsaďte na peelingy z běžného ovoce
Dlouhodobý pobyt v doporučené domácí izolaci nijak zvlášť neprospěl naší pokožce. Postrádala hydrataci a dostatek vitamínů. Pokud je vaše kůže drsná, suchá, pociťujete pnutí nebo jste dokonce zaregistrovali odlupující se šupinky, je na čase začít s její obnovou. Skvělou variantou jsou ovocné peelingy.

Ovocný peeling nejen vyčistí pokožku a odstraní z ní odumřelé částečky, ale také jí pomůže zregenerovat se a zlepšit její barvu. Po peelingu naneste na pokožku výživný krém. Kůže tak vitamíny z ovoce přijme mnohem snadněji a vrátí se tak zpět do dobré kondice dříve. A vy budete v letních šatech vypadat opravdu skvěle.

Banán do výstřihu

Banán jemně zbavuje pokožku odumřelých buněk a vyživuje ji. Zanechává mírně mastný ochranný film. Používejte jej alespoň jednou nebo dvakrát týdně. Oloupejte jeden zralý banán a nakrájejte na silné plátky. Vhoďte do mixéru. Přidejte lžíci cukru a lžíci jedlého oleje a rozmixujte. Výslednou pastu naneste na suchou pokožku a masírujte krouživými pohyby po dobu dvou až tří minut. Nechte působit deset minut a poté opláchněte vlažnou vodou.

Kiwi na kůži břicha

Po aplikaci peelingu z kiwi se pokožka stává pružnější, pevnější a mnohem hladší. Můžete si jej také dát na hruď. Peeling provádějte alespoň jednou týdně. Oloupejte dvě kiwi. Nakrájejte je na kousky a rozdrťte je v mixéru. Přidejte lžíci medu, lžičku cukru a lžíci kukuřičné mouky. Promíchejte a naneste na mokrou pokožku. Masírujte po dobu tří minut a opláchněte vodou.

Jablko na stehna

Toto ovoce má silný detoxikační účinek. Vyživuje a napíná pokožku. Díky tomu vypadá pevnější. Tento peeling používejte alespoň dvakrát týdně. Nastrouhejte dvě neoloupaná jablka na jemno.  Přidejte dvě nebo tři polévkové lžíce mletých ​​ovesných vloček. Počkejte tři minuty, než pasta zhoustne. Peeling naneste na kůži stehen a masírujte ji zdola nahoru. Po dvou až třech minutách opláchněte teplou vodou.

Ananas na suché lokty

Ananas nejen skvěle zbavuje kůži odumřelých buněk, ale také ji zjemňuje a rozjasňuje. Tento peeling používejte jednou týdně. Můžete jej použít také na kolena. Nakrájejte dva plátky ananasu. Oloupejte je, nakrájejte a vložte do mixéru. Přidejte lžíci ovesných vloček pro hustší konzistenci a rozmixujte. Pokud je směs příliš řídká, přidejte další vločky a znovu promíchejte. Nakonec přidejte lžíci soli a zamíchejte. Peeling naneste na lokty či kolena a masírujte po dobu dvou minut. Nechte ještě působit pět minut a omyjte vlažnou vodou.