Novinka ve světě manikúry: Seznamte se s polygelem

Novinka ve světě manikúry: Seznamte se s polygelem
Nosíte umělé nehty a zavřené provozovny kosmetiček a manikérek vám udělaly čáru přes rozpočet? Možná přemýšlíte o tom, že si začnete nehty dělat sama. Pokud si na to úplně netroufáte, zkuste polygel.

Co je polygel

Polygel v sobě propojuje výhody gelu a akrylu. Je dostatečně pružný a zároveň odolný. Jedná se o gel, vytvrdit ho tedy musíte v UV lampě.

Ta by se tak měla stát základní součástí vašeho domácího vybavení na manikúru. Potřebovat budete kromě samotného poly gelu také speciální přilnavač a tzv. liquid, tedy tekutinu, která je zapotřebí k tomu, abyste gel mohla tvarovat. Gel samovolně netuhne, pracovat s ním můžete libovolně dlouho. A samozřejmě se neobejdete bez štětce a lopatky na nabírání gelu.

Práce s materiálem je snadná, navíc ji nedoprovází nepříjemný zápach. Gel pouze jemně voní. Nemusíte se tak rozhodně bát, že byste zamořila chemickými výpary celý byt.

V čem se polygel liší? Klasický gel vyžaduje nalepení tipů a nanesení gelu. Případně se provádí modeláž na šablonu, typicky zejména tehdy, pokud nositelka netoleruje lepidlo nebo jí umělé tipy kvůli tvaru nehtu nedrží.

Jak pracovat s polygelem

U polygelu se gel nanáší na vnitřní stranu tipu. Představit si to můžete například jako nalévání těsta do formy. Po vytvrzení v lampě se tato šablona odloupne a na nehtu zůstává pouze gel. Z něj se setře výpotek a tvar nehtu se může upravit přepilováním.

Práce s gelem je proto jednoduchá i pro začátečnice, oblíbený je však i mezi profesionálními manikérkami, šetří jim totiž práci. Nehty si doma snadno nejen vytvoříte, ale kdykoli později i doplníte.

S pomocí gelu si můžete vytvořit elegantní a odolnou manikúru. Fantazii se meze nekladou, polygely jsou dostupné v celé řadě barev.

Není nutné gel využívat pouze pro prodloužení nehtů. Jestliže vám jeho vlastnosti vyhovují, lze jej aplikovat i na krátké přírodní nehty. Získáte tak trvale upravený vzhled rukou, který vyžaduje pouze doplnění gelu. Nemusíte díky tomu již řešit odlupující se lak s minimální odolností.